Četvrtak 21.08.2014.
13:40
Alo.rs

Dinkićevci napustili Veroljuba Stevanovića

Zbog koalicije sa demokratskom strankom ostao bez podrške URS-a
 

Time je posle šest godina došao kraj saradnje Veroljuba Stevanovića i dela članstva koji je pripadao URS-u, odnosno izvornoj stranci G17 plus na čijem čelu je bio Mlađan Dinkić.

Nebojša Zdravković je odluku, da ovaj pokret koji je osnovan u maju, napusti vlast i Veroljuba Stevanovića obrazložio „ ne može da utiče konsolidaciju gradskog budžeta koji je u teškom stanju“.

- Sa mesta zamenika gradonačelnika više ne mogu da utičem, i ne slažem se kako se vodi grad, pogotovu budžet. Ne želimo više da snosimo odgovornost. Zbog toga naših 11 odbornika nisu više deo vladajuće većine - rekao je Zdravković.

Odlazak članova izvorne Dinkićeve stranke usledilo je samo nedelju dana nakon što je gradonačelnik Veroljub Stevanović napravio lokalnu koaliciju sa demokratama i tako sprečio da SNS preuzme vlast u Kragujevcu. Skupštinska većina u ovom trenutku nije ugrožena, ali Zdravković kaže da je bilo razgovora sa naprednjacima, kao i pregovora da se integrišu u neku drugu parlamentarnu partiju.

Zdravković je na mestu zamenika gradonačelnika Kragujevca bio zadužen za vođenje nekoliko važnih projekata u gradu, od kojih je najznačajniji bio dolazak Fijata.

2024 © - Vesti online