Četvrtak 21.08.2014.
12:15
Beta

Marina Maljković: Spremamo se za SP kao da je sutra

Zadovoljna pripremama: Marina Maljković
 

"Zlatibor je prošao u najboljem redu. Žao mi je što smo ostale kratko, jer su uslovi za treninge bili fantastični. Taj period smo posvetile individualnom radu i uvođenju košarkašica u trening posle letnje pauze", rekla je Maljkovićeva.

"Ove nedelje smo u Rumi i radimo kao da prvenstvo počinje sutra. Svu pažnju na treninzima usmeravamo ka timskim zaduženjima, kako bi kroz igru napredovale na najbolji mogući način", dodala je ona.

Srbija će u petak u dvorani Šumice od 20.30 odigrati prijateljsku utakmicu s ekipom američkog Univerziteta Monmaut.

"Otvorila nam se mogućnost da se sastanemo sa univerzitetom Monmaut i ja sam je oberučke prihvatila. Ta utakmica nije bila u prvobitnom rasporedu, ali sam želela da košarkašice vide američki sistem i pristup sportu, bez obzira što se radi o univerzitetskoj selekciji", kazala je marina Maljković.

Posle priprema na Zlatiboru, sa spiska su otpale Kristina Topuzović i Milena Marjanović, pa Maljkovićeva sada radi sa 18 igračica. Reprezentacija Srbije, posle drugog dela priprema u Rumi, putuje za Češku gde je očekuje prvi od nekoliko pripremnih turnira pred Svetsko prvenstvo. Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Turskoj održaće se od 27. septembra do 5. oktobra, a selekcija Srbije igraće u Grupi D sa selekcijama Kine, SAD i Angole.

2024 © - Vesti online