Utorak 19.08.2014.
14:00 >> 17:33h
blic.rs

Sertić novi ministar privrede?

Novi član Vlade Srbije kad to potvrdi skupština: Željko Sertić
 

Kako saznaje ''Blic'', dogovori o ovome vođeni su noćas i jutros, pri čemu je Sertić sinoć dostavio potrebnu dokumentaciju, o konačan dogovor ''pao'' je jutros.

Setić je u izjavi dostavljenoj portalu ''Vestionline'' izrazio zahvalnost premijeru Vučiću na ukazanom poverenju.

''To je za mene velika čast i ogromna odgovornost. Ukoliko i parlament potvrdi izbor, i na novoj funkciji radiću kao i na mestu predsednika Privredne komore Srbije – u najboljem interesu srpske privrede i države'' , navodi se u Sertićevoj pisanoj izjavi.

''Treba nam neko ko će rešiti problem''

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je da je predložio Sertića, jer je ''državi potreban neko ko će da se posveti rešavanju problema''. Vučić je naveo da je privredi potreban neko ko će se baviti problemima kao što su preduzeća u restrukturiranju. Na pitanje ko će biti novi predsednik Privredne komore Srbije, Vučić je odgovorio da to nije pitanje za državu.

''U ovom trenutku kao ključne aktivnosti vidim izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje sprovođenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti ministarstva i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava, da bi njeno zdravo jezgro i onaj deo koji se može postaviti na noge podigao efikasnost, upošljavao što veći broj ljudi i postao što konkurentniji u utakmici na međunarodnom tržištu koja nas čeka u toku i nakon procesa evropskih integracija'', dodao je on.

Sertić, uspešni privrednik iz Novog Sada i diplomirani menadžer, predsednik je Privredne komore Srbije od marta 2013. godine. Na tu poziciju izabran je jednoglasno na Skupštini PKS kao jedini kandidat, a predlozi da se nađe na tom mestu stigli iz više od 30 regionalnih komora i udruženja.


Sertić je rođen u Sečnju 1967. godine, ali se školovao u Novom Sadu. Fakultetsku diplomu stekao je na privatnom Univerzitetu Union u Beogradu.Vlasnik je preduzeća "Komrad" i stručnjak za mala i srednja preduzeća.


Član je SNS. Govori engleski jezik. Član je borda direktora Evrokomore, a bio je proglašen i za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope.


Vučić će Sertića predložiti poslednjeg dana roka pošto je Skupština Srbije 4. avgusta konstatovala ostavku Dušana Vujovića na tu funkciju. Parlament je Vujovića istog dana izabrao za ministra finansija, a Vučiću je od tada počeo da teče zakonski rok od 15 dana da predloži novog kandidata za ministra privrede.

Taj rok ističe danas.


Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi Skupština trebalo da izabere novog ministra.

2020 © - Vesti online