Utorak 19.08.2014.
17:30
Beta

Čarli Šin pokazao da je humanista

Novčanice umesto leda: Čarli Šin
 

U videu postavljenom na šou biznis veb sajtu TMZ, Čarli Šin drži metalni lonac iznad glave, i kada ga okrene ka sebi, pospe ga masa novčanica.

"Čekajte, pa ovo nije led. To je 10.000 dolara u kešu, koje ću donirati fondaciji ALS. Zato što, budimo iskreni, led će se otopiti, a ovaj novac će stvarno pomoći ljudima", rekao je Šin.

Pritom je izazvao Džona Krajera, Čaka Lorija i Eštona Kučera da urade isto što i on. Krajer je njegov bivši kolega iz serije "Dva i po muškarca" (Two and A Half Men), Lori je autor serije, a Kučer njegov naslednik u seriji.

U prethodnih nekoliko nedelja, ovu akciju su prihvatile mnoge poznate ličnosti, poput Bila Gejtsa, Opre Vinfri, Marka Zakerberga, Sidnija Krozbija, Marte Stjuart, Džesike Albe i drugih, koje su se polivale ledenom vodom. U akciju, koja je postala svojevrsni fenomen na društvenim mrežama, uključili su se, međutim, i obični ljudi.

Prema Forbsu, do sada je u njoj učestvovalo više od milion ljudi. Amiotrofična lateralna skleroza je progresivna neurodegenerativna bolest koja pogađa neurone u mozgu i kičmenu moždinu. Degeneracija motoričkih neurona na kraju dovodi do njihovog odumiranja. Kada se to dogodi, mozak više nema kontrolu nad radom mišića, zbog čega pacijenti u zadnjem stadijumu bolesti ostaju potpuno paralizovani.

2024 © - Vesti online