Ponedeljak 18.08.2014.
14:23
mozzartsport.com

Pelegrini potvrdio da Nastasić napušta Siti

Traži novi klub: Matija Nastasić
 

Pretprošle sezone Matija Nastasić je bio standardan u ekipi Mančester Sitija, istisnuo je Džoliona Leskota iz prvih 11, bio je jedan od najimpresvnijih mladih igrača na Ostrvu, a navijači Građana su ga prilično cenili.

Kada je Manuel Pelegrini prošlog leta zamenio Roberta Manćinija, Nastasić je pao u drugi plan, kako zbog povrede tako i zbog dolaska Martina Demikelisa. Srpski štoper nije uspeo da se vrati u prvu postavu, a kako se Dedrik Bojata vratio sa pozajmice, a Elijakim Mangala došao za 40.000.000 evra iz Porta, Nastasić je postao peti izbor Čileanca i on je odlučio da mu dopusti da promeni sredinu.
"Matija mora da igra. Već imamo četiri važna igrača na štoperskoj pozicji - Demikelis, Kompani, Mangala i Bojata. Tako da ćemo u narednih nekoliko dana videti šta se dešava sa Nastasićem. On je važan igrač, ali ima ponude i najbolje za njega je da igra", rekao je trener.

I Majka Ričards se nalazi u sličnoj situaciji pošto su na njegovoj poziciji Pablo Zabaleta i Bakari Sanja.
"Isto važi i za Majku Ričardsa, on nije želeo da ostane ovde jer je želeo da igra više. Imao je ponudu za produžetak saradnje, ali nije želeo da potpiše novi ugovor", dodao je Pelegrini.

Ovog prelaznog roka se pričalo o interesovanju italijanskih klubova - Juventusa, Rome i Intera, a navodno je i Arsenal bio zainteresovan za srpskog štopera, Tobdžijama definitivno treba igrač na ovoj poziciji jer je klub napustio Tomas Vermalen. Čileanac je potvrdio i da će Skot Sinkler i Džon Guideti najverovatnije napustiti Etihad jer on ne voli da ima previše igrača u ekipi.

2024 © - Vesti online