Ponedeljak 18.08.2014.
14:07
Beta

Španović i Jelača: Ovo nije kraj, biće još bolje

Ivana Španović
 

"Ovo nije uspeh samo naš već i uspeh srpske atletike i više sam nego ponosna, ali mislim da ovo nije kraj. Vremenski uslovi u Cirihu su me sprečili da skočim sedam metara, ali sezona nije gotova i mislim da ću to uspeti da uradim do kraja godine", rekla je Ivana Španović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Španović je na juče završenom Evropskom prvenstvu u Cirihu osvojila srebrnu medalju u skoku u dalj rezultatom šest metara i 81 centimetar, dok je Tatjana Jelača osvojila srebro u bacanju koplja rezultatom 64,21 metara. To su jedine medalje za Srbiju u Cirihu.

"Potajno sam očekivala medalju, u Cirihu sam uspela da dođem do svoje prve velike medalje, nadam se ne i poslednje. Daću sve od sebe u narednom periodu da koplje bacam još dalje", rekla je Jelača.

Goran Obradović, trener Ivane Španović, rekao je da je više nego zadovoljan srebrnom medaljom.

"Ostaje mali žal jer je trebalo više da rizikujemo u petoj i šestoj seriji, ali kada sve sagledamo ne možemo biti nezadovoljni već više nego zadovoljni", rekao je Obradović.

Dragiša Đorđić, trener Tatjane Jelače, istakao je jaku konkurenciju u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u Cirihu.

"Cele godine smo radili izuzetno naporno, sve smo to pregurali i nadali se velikom uspehu, iako je konkurencija bila izuzetno jaka", rekao je Đorđić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović ocenio je da Španović i Jelača mogu da osvoje i olimpijske medalje.

"Evropsko prvenstvo u Cirihu je bilo više nego uspešno, Španović i Jelača su pokazale da su više nego superiorne. One su dve sjajne atletičarke svetskog kalibra i sigurno je da mogu i do olimpijskih medalja", rekao je Jevrosimović.

Tatjana Jelača
 

On je pohvalio i ostale srpske atletičare koji su učestvovali na Evropskom prvenstvu i istakao nastupe Emira Bekrića, Asmira Kolašinca i Amele Terzić. Španović i Jelača će sredinom septembra predstavljati Evropu na Kupu kontinenata u Marakešu.

2024 © - Vesti online