Ponedeljak 18.08.2014.
16:00
Beta

Propali pregovori Južne Koreje i Van Marvijka

 

Južnokorejski savez je nekoliko nedelja pregovarao s bivšim selektorom Holandije Van Marvijkom, ali su tokom vikenda neuspešno okončani pregovori. Predsednik Saveza (KFA) Li Jong So rekao je da su na Van Marvijkovu odluku uticala pitanja o porezu i o tome koliko bi trebalo da provede vremena u Južnoj Koreji.

"Osećam se loše što su propali pregovori s Van Marvijkom. Nismo imali mnogo vremena, pa smo od njega zahtevali da donese odluku u petak... Odlučio je da nas odbije. Pitanja o porezu na dohodak i o boravku su bile dve sporne tačke u pregovorima", rekao je Li.

Van Marvijk je na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi predvodio Holandiju do finala i bio je prvi izbor KFA za selektora. Dosadašnji selektor Hong Mjung Bo je u julu podneo ostavku, pošto je ekipa osvojila samo bod u grupnoj fazi na Mundijalu u Brazilu.

"Bili smo koncentrisani samo na pregovore s njim, ali od sada ćemo kontaktirati i pregovarati s većim brojem trenera u isto vreme - najmanje dvojicom-trojicom, a ne samo s jednim. Od brojnih kvaliteta koje zahtevamo od novog selektora je i to koliko je strastven trener za korejskim fudbalom i koliko će biti posvećen unapređivanju našeg fudbala", dodao je Li.

KFA je u obzir uzela 17 domaćih i 30 stranih trenera, pre nego što je skratila spisak na trojicu. Savez želi što pre da angažuje selektora pošto reprezentacija u
septembru igra prijateljske utakmice protiv Venecuele i Urugvaja, a sledećeg januara će učestvovati na Azijskom kupu u Australiji.
 

2024 © - Vesti online