Ponedeljak 18.08.2014.
09:23
B92

Ubica Luke Jovanovića u Turskoj

Marko Milićev, osumnjičeni za ubistvo Luke Jovanovića

Policija je privela šest lica osumnjičenih za pomaganje u prikrivanju zločina. Kako je rekao ministar Nebojša Stefanović, Milićev je sa društvom bio na splavu "Lasta", a do nesreće je došlo kada su se uputili ka splavu "Fristajler".

Milićev je nakon toga rekao svima da ne govore ništa o saobraćajnoj nesreći. Njemu preti zatvorska kazna od osam godina za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, ali i za nepružanje pomoći. Protiv lica koja su mu pomagala podignute su optužnice i njima preti kazna do pet godina zatvora.

Milićev je u Tursku ušao koristeći svoj pasoš, a srpske vlasti očekuju da će on uskoro biti uhapšen i isporučen Srbiji.

 "Prema našim saznanjima Milićev se ranije prezivao Marković, od ranije je poznat policiji, osuđivan je za više krivičnih dela, a u Štutgartu je bio osuđen na dve godine i dva meseca zatvora", rekao je Stefanović.

Sumnja se da je je optuženi pripadao nekoj organizovanoj kriminalnoj grupi sa Zvezdare koja se bavi trgovinom narkotika.

Do ovih saznanja policija je došla operativnim radom, kao i pomoću četiri svedoka koji su govorili o događajima te večeri.

Policija veruje da "mini kantrimen" nije legalno kupljen i da ima strane tablice.

"Mi smo ovom istragom došli i do određenih lica koja švercuju kradena vozila i više tih vozila smo zaplenili i pokazali smo da policija može ozbiljno da se organizuje i da otkrije takva krivična dela", rekao je Stefanović.

Ministar se zahvalio svima koji su učestvovali u istrazi i porodici stradalog Luke Jovanovića za sve pritiske koje su izdržali. Uskoro opširnije.

Podsetimo, Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je "mini kantrimen", a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima su se održavali i protesti zbog te tragedije.

Vozač "mini kantrimena" je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće, a nakon pritiska javnosti beogradska policija je objavila i snimak s mesta udesa.

Prema rečima ministra policije, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke s graničnih prelaza. Sumnjalo se da je vozilo imalo strane registarske tablice, a ministar je naveo da nema informacija da je vozilo koje je izazvalo nesreću napustilo Srbiju.

2024 © - Vesti online