Nedelja 17.08.2014.
17:58
Srna

Obrenovac: Kreće obnova prvih devet kuća

Pripadnici Vojske Srbije od utorka će početi da čisti teren, kako bi građevinski radovi mogli da počnu
 

Iz Vlade je poručeno i da će svi objekti u Srbiji, porušeni usled katastrofalnih majskih poplava, ponovo biti izgrađeni do početka zime, prenose beogradski mediji.

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da će od utorka pripadnici Vojske Srbije početi da čiste teren da bi građevinske ekipe mogle da počnu sa radovima.

"Od 169 prijavljenih oštećenja na objektima u Obrenovcu, do sada je utvrđena šteta samo na 69 objekata i oni će dobiti pravosnažna rešenja od kojih će prvih devet već krenuti da se realizuju", rekao je Gašić, prilikom obilaska porodice Ivanović u obrenovačkom naselju Rvati, na čijoj kući sutra počinje obnova.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević rekao je da je na nivou Srbije do kraja prošle nedelje izdato više od 4.100 rešenja za obnovu oštećenih objekata i najavio da će podjela rešenja biti završena do kraja avgusta.

"Nakon početka izgradnje porušenih objekata u Obrenovcu, počinje obnova kuća u Krupnju i drugim gradovima Srbije. Obnova oštećenih objekata mora da bude završena do početka zime", istakao je Blagojević.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je opština do sada izdala oko 2.100 rešenja za materijalne nadoknade za oštećene objekte, a od toga su 470 postala pravosnažna i najavio da će izdavanje rješenja biti završeno do kraja avgusta.

2024 © - Vesti online