Subota 16.08.2014.
09:51
D. N. P. - Vesti

Dijasporca reketirali u otadžbini

Foto: Ilustracija
 

Kako je saopštila policija iz Novog Pazara, Muamer M. je iz Nemačke došao u Novi Pazar da provede godišnji odmor. Čim je stigao u rodni kraj njega je telefonom pozvao njemu nepoznati muškarac i rekao kako će mu ubiti suprugu i decu ukoliko njemu i njegovim prijateljima ne isplati 40.000 evra.

Saučesnik beži na Kosmet?

O potrazi za Damirom K. obavešteni su i svi granični prelazi u Srbiji, kako bi se sprečilo njegovo bekstvo iz zemlje. Takođe, kako saznaju "Vesti" u policiji, "češlja" se i prostor oko Kopnene zone bezbednosti ka Kosovu i Metohiji, jer se sumnja da bi begunac mogao pokušati da pobegne na Kosmet, koje je zbog blizine i slabe kontrole, najčešće mesto gde se kriju begunci od zakona.

- Ubrzo po prvom pozivu, Muameru su počele da stižu preteće SMS poruke iz kojih se moglo videti da reketaši prate kretanje njegove porodice, te da znaju sve o njoj. Posebno alarmantno bilo je što znaju kuda se kreću Muamerova deca - nezvanično saznajemo u policiji.


Nakon kraćeg dvoumljenja, uprkos pretnjama ucenjivača da to ne učini, Muamer M. je sve prijavio novopazarskoj policiji. Kada su ga reketaši ponovo pozvali, preplašeni čovek im je u dogovoru sa policijom rekao da automobilom dođu do njegove kuće na periferiji grada i preuzmu novac.


U međuvremenu policija je sa svih strana blokirala kuću. Jedan od reketaša vozilom je u zakazano vreme stigao do kapije, ali nije izlazio iz automobila.


- Čekao je trenutak da domaćin izađe iz kuće i preda mu pare. Pošto Muamera nije bilo, pokušao je da ode, ali su mu policajci koji su bili u zasedi preprečili put i uhapsili - dodaju u novopazarskoj policiji.


Utvrđeno je kako se radi o Admiru K. iz Novog Pazara, a ubrzo se otkrilo da mu je saučesnik u iznuđivanju novca od ovog dijasporca pomogao i brat Damir K. koji je uspeo da pobegne.


Admiru K. su nakon privođenja pretresene kuća i vikendica u kojima ništa što bi ga opterećivalo u ovom slučaju nije nađeno. Njemu je potom određen pritvor, dok je za njegovom bratom raspisana poternica.

2024 © - Vesti online