Petak 15.08.2014.
17:04
Beta

Pajtić: Loš ugovor sa Etihadom, Vučić kredit predstavio kao poklon

Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke
 

"To je svesno propustio da naglasi kako bi zabašurio loš ugovor sa Etihadom i da bi se nešto što je kredit predstavilo kao poklon, odnosno donacija", navodi se u izjavi predsednika Demokratske stranke.

Vučić je u četvrtak javnosti predstavio ugovor sa Etihadom o preduzeću "Air Serbia", a na konferenciji za novinare je rekao i da je stigla milijarda dolara u budžet iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Objavljeni ugovor svedoči o tome da je Demokratska stranka bila u pravu kada je rekla da je ugovor sa Etihadom izrazito štetan za Srbiju i njene građane zbog toga što Srbija u ovom pravnom poslu, u finasijskim sredstvima, u imovini, u pravima, ulaže u 'Air Serbia' 660 miliona dolara, a Etihad pozajmljuje 40 miliona dolara", naveo je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije praktično poklanja 49 odsto kompanije Etihadu, koji nema finansijske obaveze, odnosno njegova finasijska obaveza je višestruko niža, a i ta sredstva koja ulažu će vraćati građani Srbije.

"Ne tražimo da građani veruju Demokratskoj stranci, tražimo da veruju svojim očima, da se uvere sami na Internetu koliko je ovaj pravni posao štetan i koliko je on dugoročno izuzetno loš za sve građane koji u ovoj zemlji žive", naveo je Pajtić.

Vučić je juče rekao da se Srbija obavezala da će investirati 42 miliona dolara, dok će partner iz UAE uložiti do 100 miliona dolara.

2024 © - Vesti online