Petak 15.08.2014.
15:31
Beta

Protest Snežane Divac zbog pisanja "Tabloida"

Udar ne samo na mene i moju porodicu već i na porodicu pokojnog Luke Jovanovića: Snežana Divac protestvovala zbog pisanja "Tabloida"
 

"Tekst u Tabloidu da sam ja ubica, nije samo udar na mene i moju porodicu, već i na porodicu pokojnog Luke (Jovanovića). Taj tekst je udar i na sve one koji su bili i koji će biti javno optuženi lažnim informacijama, kao i na sve građane, koji svoje mišljenje grade na osnovu neistinitih podataka plasiranih u medijima", objavila je u
otvorenom pismu Snežana Divac, supruga košarkaša Vlada Divca.

Ona je izrazila najdublje saučešće porodici Luke Jovanovića, koji je poginuo 25. jula na mostu u Beogradu, kada ga je udario nepoznati vozač automobila "mini moris" za kojim srpska policija traga.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) kritikovala je danas list Tabloid koji je u svom internet izdanju, kako se navodi, "bez dokaza i izvora, objavio opasnu
spekulaciju o identitetu vozača koji je automobilom usmrtio Luku Jovanovića".

"Ništa manje šokantna je i, takođe, ničim potkrepljena spekulacija Tabloida o tome da policija, uz znanje predstavnika najviše izvršne vlasti, priprema lažnu optužnicu kako bi se zataškao identitet pravog krivca", navodi se u saopštenju.

NUNS je ocenio da je Tabloid ovim postupkom, kao i mnogo puta do sada, najgrublje prekršio osnovne profesionalne i etičke standarde novinarstva. Nepoznata osoba je 25. jula vozilom pregazila Luku Jovanovića 25. jula kod Brankovog mosta. Policija traga za vozačem.

2024 © - Vesti online