Subota 16.08.2014.
08:00
Mens health

Seks produžava vaš život

Seks je zdrav iz mnogo razloga

Osim što opušta, redovan seks pomaže i u lečenju nesanice, depresije, ubrzava cirkulaciju, ublažava bol i produžava životni vek, tvrde britanski naučnici. To je jedno od retkih stanja kada se u potpunosti opustimo i ne mislimo na svakodnevne obaveze, kaže dr Džon Dekster sa Univerziteta Lankaster. Rezultati istraživanja u kom je učestvovalo oko 1.000 osoba ohrabruju: ispitanici koji su vodili ljubav najmanje dva puta nedjeljno imali su dva puta nižu stopu prerane smrti od apstinenata. Ali, blagodeti seksa se tu ne završavaju.


Pomaže protiv nesanice
Posle orgazma, krvni pritisak kod muškaraca opada, zbog čega se smire i lako zaspe. Kod žena to ide malo sporije, ali posledice su slične. Orgazam je prirodni lek za nesanicu, zato nemojte da pijete tablete, uspavajte se seksom.


Učvršćuje mišiće
Tokom orgazma dolazi do kontrakcija mišića koje smanjuju napetost i učvršćuju naše mišiće.


Jedini problem može da bude količina ove vrste “vežbe”, kako bi se postigao željeni rezultat.


Pa, eksperimentišite malo...


Troši kalorije
U toku seksualnog odnosa u trajanju od pola sata izgubi se 150 kalorija, vežbanjem joge 114 kalorija, plesom 129 kalorija, dizanjem tegova 153 kalorije i odbojkom 174 kalorije.


Možete vi i jedno i drugo i treće, ali ipak, ne preterujte sa dijetom.


Ubrzava cirkulaciju
Ćelije vašeg tela biće zdravije ukoliko ih krv snabdeva svežim kiseonikom. A tome doprinose duboko disanje i kontrakcije mišića za vreme seksa, pa slobodno možete reći da seks teče vašim venama.


Ublažava bol
Za vrijeme orgazma povećava se nivo oksitocina, hormona koji blagotvorno utiče na bol, od glavobolje do jakog artritisa.

2024 © - Vesti online