Petak 15.08.2014.
11:42
Beta

Nikolić i Udovičić čestitali Jelači osvajanje medalje

 Tatjana Jelača

"Hvala Vam na načinu na koji predstavljate svoju zemlju. Pokazali ste da je samo posvećenim i istrajnim radom moguće ostvariti rezultat. Medalje koje osvajaju naši atletičari na ovom prestižnom takmičenju pokazuju da je srpskim sportistima mesto u samom vrhu. Hvala vam što svojim uspesima pružate radost građanima Srbije", poručio je Nikolić.

Jelača je u Cirihu osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja, pošto je u petoj seriji ostvarila rezultat od 64 metara i 21 centimetar. Srbija je na Evropskom prvenstvu tako stigla do druge medalje, posle srebra Ivane Španović u skoku u dalj.

"Druga medalja za srpsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u atletici je najbolji dokaz da sistemska podrška baznim sportovima donosi velike rezultate. Uspesi srpskih atletičara su sjajan podstrek mladim generacijama da rade na sebi i krenu stopama ove sjajne generacije koju smo uspeli da izgradimo", navodi se u čestitki Udovičića.

Jelača je ovim rezultatom postavila novi nacionalni rekord u bacanju koplja.

"Atletika se zaista na velika vrata vraća u Srbiju i preko naših takmičara u svet šalje sjajnu sliku srpskog sporta. Tatjani od srca čestitamo i želimo da se i drugi takmičari pridruže njenim i Ivaninim uspesima", naveo je Udovičić u čestitki.

2024 © - Vesti online