Četvrtak 14.08.2014.
21:31
Blic

"Imamo broj 'minija', na korak do ubice"

Verujte u nas: Ministar policije

- Svakog dana obrađujemo nove informacije koje naši operativci dobijaju na terenu i stežemo obruč oko počinioca. Svakog trenutka sužava se broj potencijalnih izvršilaca, dok ne pronađemo ubicu. Na mestu nesreće pronađen je retrovizor s vozila koje je usmrtilo Luku Jovanovića. Na tom retrovizoru nalazi se serijski broj vozila. Taj podatak nam je otkrio da je vozilo proizvedeno između novembra 2012. i januara 2013, a od centrale "mini morisa" u Nemačkoj tražimo dodatne podatke. Nadam se da ćemo doći do imena kupca, a potom i do ubice, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Na pitanje kako je moguće da više od dve nedelje policija ne može da pronađe vozača, Stefanović je rekao da bi "voleo da su ga prvog dana pronašli".

- Ali, kako se tablica ovog automobila ne vidi na snimku, proverili smo sve vozače "mini morisa kantrimen", sve koji su sa stranim tablicama mogli u Srbiju da uđu s tim vozilom. Ovo je opsežna i vrlo detaljna istraga i želimo da prekontrolišemo svaki detalj, naglasio je Stefanović.

Šta je sa glavnom kamerom na mostu koja može da snimi tablicu na vozilu?

- To je naša kamera koja služi za detekciju saobraćajnih prekršaja i kontroliše kretanje žutom trakom. Ona snima trenutak prekršaja vozila ali samo kada uđe u žutu traku. Znači, snimila bi ta kamera "mini moris" da je pored njega bilo vozilo u žutoj traci koje bi aktiviralo senzore. Ali, znamo da nije bilo tako. I sve ostale kamere koje ste naveli su male rezolucije i sa njihovih snimaka se ne može utvrditi registarska tablica, pojasnio je ministar.


Strane tablice kriju ubicu

2024 © - Vesti online