Subota 16.08.2014.
02:22
Vesti

Tesna haljina upropastila venčanje

Među najneobičnijim parnicama našla se i ona u kojoj se posetioc koncerta Brusa Springstina žali što nije dobio željene karte
 

Među njima su tužba žene koju je povredila ptica, jedne majke koja je tužila butik zbog tesne haljine, pilota nezadovoljnog kupljenom "guči" tašnom ili posetioca rok-koncerta koji nije dobio mesta koja je želeo.

Penzioner protiv IstLinka

Jedan od tužitelja jeste i penzioner Klajv Hamfris koji se obratio Vrhovnom sudu Viktorije sa zahtevom da se u prometnom tunelu "IstLink" zabrani saobraćaj od osam uveče do sedam ujutro sve dok se okolo ne napravi zaštitna ograda od buke. Njegova kuća u Donvejlu, navodi on, nalazi se blizu otvora u tunel i buka je toliko velika da je prisiljen da je proda i preseli se.
Operator tunela saopštio je da zahtev Hamfrisa nema osnova i tuneli neće biti zatvoreni.

Eliana Deur-Dejvidson (41) tuži opštinu Vajthors u Melburnu zbog povreda koje je zadobila u napadu ptice na parkingu obdaništa u tamošnjem Boks Hilu. Ona je, navodi u tužbi, nosila trogodišnju nećaku kada se ptica ustremila na njenu glavu. Nastojeći da se skloni, izgubila je ravnotežu, i svom težinom pala na kolena, pokušavajući rukama da zaštiti mališana.

Prošla je kroz "traumatične dve i po godine", išla u bolnicu tri puta, primila dve injekciju u kičmu i bila prisiljena da ostavi posao socijalnog radnika za mlade. Pre nekoliko nedelja imala je i operaciju na kičmi. Njen predmet je na sudu.


Na sudu je bio i slučaj 60-godišnje Lene Mančino koja je uspešno okončala postupak obeštećenja protiv vodećeg butika "Kroče i Kolosimo" u Melburnu. Njena kći Anđela se venčavala i mama je za 3.500 dolara u butiku kupila haljinu i to će joj sad biti vraćeno.


- Mama je izgledala umotana kao mumija - izjasnila se Anđela o haljini.
Mama je navela da je u tesnom kompletu jedva mogla da sedne i da je bila u strahu da jede ili pije na venčanju, u slučaju da bi morala da ode u toalet. Međutim, dizajner Mario Kroče je naveo da je gospođa Mančino potpisala dokument pri preuzimanju haljine, slažući se da je "u potpunosti zadovoljna".

Tužba i zbog napada ptice na prakingu jednog obdaništa (Foto: Ilustracija)
 


- Na kraju krajeva, da je htela da bude komotnija, ja bih napravio komotnije. Uzelo bi mi 15 minuta - rekao je Kroče. Tribunal nije uvažio njegove razloge.

Nastavnik matematike Alen Feher iz Nari Vorena tužio je "Tabcorp" organizaciju za igre na sreću jer je imao nameru da se, u klađenju na "četvorku", među četiri konja-pobednika upiše i "Klenga i Benga". Rečeno mu je, međutim, da je taj konj izbrisan sa starta.

Neorganizovana tinejdžerka

Pred sudom je i slučaj tinejdžerke Rouz Ešton-Vir koja je tužila srednju školu iz Džilonga zato što joj je usporila napredak u učenju, potreban da ispuni želju i studira prava na Univerzitetu u Sidneju. Ona je završila srednju školu sa ocenom od 91.05, što nije dovoljno za ove studije. Tražila je od škole odštetu od 95.000 za dodatne troškove studija. Osoblje škole je dalo iskaz da je tinejxerka bila neorganizovana i da je trebalo da je podseća da dođe na nastavu na vreme i sa knjigama koje su joj potrebne.
Tribunal je odbacio njen zahtev, navodeći da nije dolazila na časove, kao i da propustila da se služi školskim pogodnostima za učenje i dodatnim instrukcijama nastavnika, što sve postoji kao priprema za akademsku karijeru.


Feher je položio 120 dolara u hotelu u Davtonu i od četiri zahtevana konja-pobednika pogodio tri. Ali, na njegovo iznenađenje, video je da "Kleng i Beng" ipak učestvuje i da je pobedio, ali ga on nije stavio zbog pogrešne informacije. Dobitak za četvorku iznosio je 2.370 dolara.

Tužba i zbog tesne haljine (Foto: Ilustracija)

Na pretresu pred tribunalom za zaštitu potrošača, advokat "Tabcorpa" priznao je da su tamo greškom sklonili konja sa spiska, ali da su i grešku brzo ispravili. Osoblje hotela, međutim, nije ubacilo ispravku, pa je Feher dobio 500 dolara odštete.


Ros Priviteli obratio se tribunalu smatrajući da je oštećen pri kupovini karata za koncert svog omiljenog pevača Brusa Springstina u februaru ove godine, pa je tužio "Ticketek" i organizatora koncerta.


Priviteli je naveo da je bio na početku reda za karte u Vestifildu u Donkasteru, sa namerom da kupi sedam ulaznica u A-zoni po ceni od 227 dolara svaka.

Međutim, naveo je on, samo deset sekundi po početku prodaje, rečeno mu je da su najbolja mesta koja mogu da mu ponude u C-zoni, po 128 dolara. Ipak je kupio, ali je bio besan kada je jedan sat kasnije organizator najavio drugi koncert, za koji će prodaja karata početi kasnije.


Privitelijeva ćerka Lija kaže da njen tata "obožava Brusa".

- Ima majicu, albume. čak je kupio digitalni radio da bi slušao stanicu koja emituje samo Springstina.


Slučaj sa kartama biće pred tribunalom kasnije ove godine.


Među ostalim tužbama koje je "Herald san" izabrao nalazi se i predmet jedne žene koja je povređena zbog pokvarene mašine za hodanje u gimnastičkoj sali. Mašina "ubrza bez upozorenja", pa je ona sletela s nje, zbog čega je zadobila oštećenja leđa, nerava i masnice. Uz to sada pati od depresije i anksioznosti. Njen slučaj je još na sudu.

Ivanović tužio "Guči"

Zoran Ivanović (34), pilot iz Ričmonda, tužio je poznatog proizvođača luksuzne robe "Guči", zato što se muška torba koju je kod njih kupio za 800 dolara ishabala i prebrzo izgubila oblik. On je naveo da je bio vrlo pažljiv s njom, ali da je "tako loša da se sa svakom upotrebom sve više upropaštava".
"Guči" je stvar poslao u Italiju na opravku - na njoj je bilo loših šavova, naboranog materijala i oštećenja oko rasjferlšlusa - ali Ivanović kaže da je sve ispalo još gore i traži da mu vrate pare.
Na tribunalu, "Guči" je priložio imejl poruke u kojima se kaže da ne garantuju odštetu u slučaju "cepanja i habanja".
Ivanović ističe da je torbicu koristio "možda jednom ili dvaput nedeljeno, sat ili dva svaki put... da u njoj nosi manje predmete".
- Jesam temeljan do detalja, ali nisam nerazuman. Kada platite toliko para, treba da očekujete perfektnu robu.
Slučaj je odložen dok eksperti ne ocene kvalitet torbe.

2024 © - Vesti online