Od sada će biti i kozjeg mleka

Radost u nedođiji: Porodica Stojiljković
 

Sudbina srpskih porodica s petoro dece, objavljene u nedeljnom izdanju "Vesti", priča je o nezavidnoj materijalnoj situaciji familije Stojiljković koja živi od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Deca spavaju u jedinoj malterisanoj sobi, a ostali u nemalterisanoj, u godinama nedovršenoj kući...

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Takav usud nije ostavio ravnodušnim redovnog čitaoca naših novina Dušana Škofa iz Bajrojta, u Nemačkoj. Kad je pročitao tekst našeg dopisnika iz ovog kraja Srbije, on je odlučio da novčano pomogne Slobodanu i Sanji Stojiljković koji bez posla i u teškim materijalnim uslovima podižu petoro dece, od kojih su blizanci rođeni pre nešto više od mesec dana.


- Redovno kupujem i čitam "Vesti" i obavezno pratim sve što se događa u bivšoj Jugoslaviji, pa i tekstove koji govore o ljudskim sudbinama i muci pojedinaca i porodica u borbi da prežive. Tako sam posle teksta o Stojiljkovićima iz okoline Vranja kojima trebaju dve koze da bi prehranili petoro dece, i sva druga gladna usta, odlučio pomognem, koliko mogu.

Ponovo u akciji: Dušan Škof
 

- Ovu tužnu priču iz Srbije o borbi za preživljavanjem ispričao sam i mom dugogodišnjem poznaniku i prijatelju Nemcu Fajtu Hagmajeru, koji je odmah dao 50 evra, a ja sam odvojio od moje penzije 150 evra. I eto, želim da Stojiljkovići za ovaj novac kupe dve koze - poručuje humani Dušan Škof koji je prošle godine takođe pomogao jednoj siromašnoj porodici u Srbiji kojoj je poslao 300 evra, a oni su za te pare kupili tri koze.

Tuđa muka i njegova

Dušan Škof je rođen pre 63 godine u Mariboru iz koga je sa zanatom kuvara i konobara došao 1967. godine u Nemačku. Jedno vreme je radio u tuđim restoranima, a poslednjih 29 godina, do odlaska u penziju pre tri godine, vodio je svoj restoran koji je bio na dobrom glasu u Bajrojtu i okolini. Dušan Škof je oženjen Nemicom s kojom ima dve kćerke i sina, živi dobro u penziji, ali nije ravnodušan kad čuje za tuđu muku. Potvrdio je to i učešćem u dve humanitarne akcije .

Tako će od sada mali Luka s ponosom da kaže: "Imamo ne jednu, već tri koze." I ne samo to, jer kako nas naš dopisnik iz Vranja obaveštava, pomoć u kuću ove familije pristiže i iz Srbije i iz dijaspore, o čemu ćemo pisati u narednim brojevima "Vesti". Hvala, svim humanim ljudima koji su se i bez apela odazvali.

2024 © - Vesti online