Četvrtak 14.08.2014.
13:54
Beta

Nagrađen heroj: Čast mi je što sam policajac

Ponosan na to što je policajac: Borislav Zorić

"Uniformu sam obukao da bih pomagao ljudima i da bi ih zaštitio. Čast mi je što sam policajac", rekao je Zorić nakon što mu je ministar uručio nagradu u Palati Srbija u Beogradu.

On je rekao da je uspešno sprečio porodičnu tragediju uz pomoć kolega i vatrogasaca koji su bili na licu mesta nakon što je majka deteta skočila sa terase, a zatim je otac sa detetom u naručju pretio da će učiniti isto.

"U tom trenutku nisam gledao na posledice po mene. Iskoristio sam trenutak kada je ušao u stan, uzeo sam dete i njega savladao", ispričao je Zorić.

Ministar Nebojša Stefanović je rekao da podvig hrabrog policajca, koji je rizikovao svoj život kako bi spasao 18-mesečno dete, zaslužuje pažnju.

"Sve je više policajaca koji rizikuju svoj život da bi spasili tuđe. Ovo je način da damo podstrek ljudima koji časno i odgovorno obavljaju posao", istakao je ministar.

Podstrek za ljude koji časno obavljaju svoj posao: Borislav Zorić i Nebojša Stefanović
 
Borislav Zorić je završio srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici i Višu školu za trenere i menadžere u sportu, a trenutno radi sa srednjom stručnom spremom kao policajac u Interventnoj jedinici u Novom Sadu.

Ministar je istakao da je reformom policije predviđeno karijerno napredovanje, a policajci kao što je Zorić zaslužuju da budu nagrađeni u profesionalnom smislu.

2024 © - Vesti online