Četvrtak 14.08.2014.
07:48
Z. Mirković - Vesti

Ubici Tatjane samo 15 godina

Ubijena: Tatjana R.
 

Tokom postupka u policiji i sudu izneo je različite verzije događaja od kobnog 11. februara. Nakon hapšenja na saslušanju u policiji ispričao je da je sa Tatjanom proveo "harmonično veče", ali da ga je devojka iznenada napala nožem. Rekao je da je pao u nesvest, a kada je došao sebi pored je u lokvi krvi ležala mrtva Tatjana.


Međutim, pred sudom Igor M. rekao je da je kriv za smrt Tatjane, ali se pravdao samoodbranom. Naime, rekao je da se branio od napada nožem i da joj je oduzeo nož. Pošto je bio povređen pao je u nesvest, a kada je došao sebi Tatjana je bila mrtva.
 

Čeka se na žalbu

Presuda, koju je izrekao sud, nije pravosnažna, jer se o njoj nije izjasnio državni tužilac, dok je Igor prihvatio kaznu rekavši: "Svakog dana mislim na nju".

Tužilaštvo je ukazalo da su se Tatjana i Igor M. upoznali 2012. u diskoteci i da su potom živeli zajedno. Za novi stan je Tatjana uzela veliki kredit, a Igor, kako navodi tužilaštvo, nije doprinosio izmirenju novčanih obaveza.


Svađali su se često jer roditelji devojke nisu prihvatali njihovu vezu, ali i zbog dugova, pa su se razišli aprila 2013. Na insistiranje Igora M. pomirili su se u leto prošle godine, a svedoci tvrde da su se već na jesen razišli. Osim toga, tužilaštvo je utvrdilo da se Tatjana zaljubila u drugog muškarca, takođe iz Srbije, i da se sa njim čak verila.


Igor M, međutim, tvrdi da nije bilo tako, već da se Tatjana samo preselila kod roditelja, ali da veza nije bila prekinuta. On je optužio porodicu ubijene da je dogovorila brak samo da bi ga razdvojila od Tatjane.


Svedoci su tvrdili da je Tatjana 11. februara otišla do stana kako bi sa njim razgovarala o dugovima. Igor M. na to je tvrdio da su nameravali da napuste Beč zajedno i da su želeli da se dogovore kako će to da urade.


- Oko 20 časova izbila je svađa zbog neplaćenih računa, porodice, ali i drugog muškarca. Tada sam pobesneo. Tatjana je otišla do kuhinje i uzela nož koji mi je zabola u stomak. Pao sam i ustao, a onda sam uzeo nož i ubo Tatjanu - rekao je Igor M.


Međutim, prema optužnici Tatjanu je ubo nekoliko puta. Nakon ubistva Igor je pobegao u Srbiju, ali se posle nedelju dana predao policiji.

2024 © - Vesti online