Četvrtak 14.08.2014.
08:45
D. N. Petrović - Vesti

Sefer udara na Srbe i Dejton

Ovo je, uz napomenu da je Dejtonski sporazum "ubod u srce" Bosne i Hercegovine, Sandžak-haberu i drugim medijima u Novom Pazaru, izjavio penzionisani general poreklom iz Sandžaka Sefer Halilović, kandidat Patriotske lige za člana Predsedništva BiH koji u slučaju svoje pobede najavljuje i promenu odnosa sa Srbijom i Hrvatskom.
 

Bakir se krio u trezoru

- Dok su mnogi mladići, u patikama i čizmama, ginuli po padinama Sarajeva, Bakir Izetbegović nije izlazio iz salonskih cipela i Predsedništva BiH, kasnije je otišao da spava u trezoru Narodne banke, o takvim ličnostima nemam nikakav komentar - ističe Sefer Halilović.

 

- Srbija i Hrvatska bi nakon početnih poteza jačanja naše države vrlo brzo shvatile gde je granica BiH i to bi poštovale. Njihova bahatost prema našoj zemlji je ogledalo slabosti onih koji su do sada vodili BiH i zato nas naši protivnici, dojučerašnji neprijatelji, ne poštuju, jer su videli da dosadašnja politika vodi BiH iz poraza u poraz. Politički, ekonomski i pravno, mi gubimo i zato su se neprijatelji BiH osilili. E, zato ćemo, ako bog da da pobedim, promeniti ljude i politiku, a onda stati na Drinu, odnosno Savu i Unu - da vidimo šta je čije - poručuje Halilović i upućuje ozbiljne pretnje Republici Srpskoj.


- Drugi manji BH-entitet ima sva obeležja pravoslavnog entiteta nastalog genocidom i etničkim čišćenjem, mora shvatiti jednu stvar: nema više bivše bivše JNA, nema više Srbije i Crne Gore kao pomagača, nema više dobrovoljačkih odreda, nema više gratis tenkova i topova. Dakle, nema ništa od priče o otcepljenju ovog dela BiH. S druge strane, ko će to ratovati? Sa čim? Neka znaju svi, i oni u tom entitetu i oni u Srbiji, im oni u Crnoj Gori i svi oni koji ih izvana podržavaju: ko god dirne u celovitost Bosne i Hercegovine imaće protiv sebe četiri miliona Bošnjaka koji danas znaju ko su, šta im je vera i kojim jezikom govore. Imaće protiv sebe i pola miliona Srba i Hrvata koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom - preti Halilović i još poručuje:


- Neka svi znaju: nećemo dozvoliti sakaćenje države BiH. Mi više nemamo izbora. Dogurali su nas do Kozije ćuprije sa jedne, odnosno do Šantićevog bulevara sa druge strane, više nemamo kuda, državu ne damo.


Halilović najavljuje i da će, ako njegova opcija i program pobede, BH-mafiju strpati u zatvore ("neka spremaju ćebad") i da mafijašima neće dozvoliti da, kao do sada pljačkaju i rastaču državu za koju su mnogi dali svoje živote i za koju je, kako kaže i on krvario.

2024 © - Vesti online