Sreda 13.08.2014.
12:35
Jutarnji

Nasmrt prebio komšijinu ždrebad

Motkom mlatio ždrebe dok nije palo
 

Nasilnik se tereti da je tokom jula, u razmaku od desetak dana, povredio ždrebad svog komšije Zorana Kragojevića, uzgajivača zaštićene vrste "hrvatskog hladnokrvnjaka". Oba ždrebeta su posle nekoliko dana lečenja i pokušaja spasavanja uginula i to, kako kaže Kragojević za "Jutarnji list", u velikim mukama.

"Bilo je strašno gledati ih kako se pate. Pokušali smo sve ne bismo li ih izlečili, ali nije im bilo pomoći. Prvo ždrebe je povređeno sredinom jula, ali nisam video ko je to uradio. Mislim da je reč o istom čoveku protiv kojeg je policija sada podnela krivičnu prijavu za oba slučaja. Ždrebe sam našao na pašnjaku. Ležao je u agoniji, nije mogao da se sam podigne na noge... Posle tri nedelje lečenja je uginuo, kao i drugo ždrebe, koje je komšija s kojim sam odrastao napao 24. jula", rekao je vlasnik konja, koji je video drugi napad.

Samo ih je malo kamenom

Komšija koji je osumnjičen da je premlatio ždrebad kaže da nije tačno da ih je izudarao, već da je samo jednog "poterao kamenom" jer mu je smetalo što su konji pasli blizu njegove kuće.

Tada se komšija zatrčao iz svoga dvorišta na pašnjak nasuprot njegove kuće i nekom drvenom batinom krenuo da udara nedužno biće. Razvalio mu je donju vilicu, naneo povrede kičme i nogu, koje su bile toliko teške da je ždrebe uginulo, uprkos silnom trudu veterinara i ukućana da ga spasu.

"Stvarno mi nisu jasni motivi tog čoveka s kojim nikada ranije nisam imao problema ni sukoba, niti mislim da su mu moji konji činili neku štetu. Reč je o dobroćudnim životinjama s kojima se i deca igraju kada ih roditelji dovedu iz okolnih mesta", rekao je Kragojević, koji sada u svom krdu ima 48 "hrvatskih hladnokrvnjaka".

Osim patnje koju je proživeo, Kragojević je i financijski oštećen jer je jedno ždrebe na tržištu vredno oko 650 evra, plus troškovi lečenja i odvoženja na kafileriju.

2024 © - Vesti online