Sreda 13.08.2014.
05:14
J. L. Petković - Vesti

Jedanaest godina ćutanja o zločinu

Istraga bez rezultata: Sahrana Pantelije Dakića

Portparol Euleksa Dragana Nikolić Solomon ocenila je da je ubistvo na Bistrici užasan zločin nad nevinim žrtvama, i apelovala na građane koji imaju bilo kakvu informaciju vezanu za ovaj slučaj da se jave tužiocima. 

Tražimo prvavdu

"Ubistvo nevinih dečaka Ivana Jovovića i Pantelije Dakića, kao i teško ranjavanje njihovih drugova Djordja Ugrenovića, Bogdana Bukmirića, Marka Bogićevića i Dragana Srbljaka je još jedan nerasvetljen zločin sa još jednim pitanjem u nizu ko su ubice Ivana i Pantelije? Svaki nerasvetljen zločin je prepreka na putu pomirenju i izgradnje preko potrebnog poverenja. Dokle god ubice Ivana Jovovića i Pantelije Dakića šetaju slobodno i njihov zločin traje. Jedanaest godina zločin u Goraždevcu nije rasvetljen, sto znači da jedanaest godina zločin traje. I tako će biti sa svakim zločinom koji se nerasvetli. Tražimo pravdu, hoćemo istinu. Samo pravdom i istinom zaustavićemo zločine koji traju. “, kaže ministar Jevtić.


Ivan Jovović i Pantelija Dakić ubijeni su iz automatskog oružja dok su se kupali u reci Bistrici, a njihovi drugovi Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorđe Ugrenović (20) su tada teško ranjeni.

Saslušali 75 svedoka

Kosovska policija je u istrazi saslušala 75 svedoka, a pretresla je i 100 kuća. Ubistvo dece osudili su domaći i međunarodni zvaničnici, a Unmik je ponudio nagrade od milion evra, ali počinioci ni danas nisu poznati. 


- Kancelarija za Kosovo i Metohiju ponovo insistira i poziva da nadležni pokrajinski organi i posebno međunarodna zajednica, ulože sav svoj autoritet i konačno rasvetle ovaj i sve ostale zločine počinjene nad srpskim narodom u Pokrajini i da počinioci budu pronađeni i kažnjeni, saopštila je Kancelarija za KiM.

2024 © - Vesti online