Ponedeljak 11.08.2014.
17:40
Beta

"Srbija stala na stranu Zapada"

Slobodan Samaradžić, potpredsednik Demokratske stranke Srbije
 

"Srbija neće imati mnogo izbora, ne zato što nema izbor nego zato što ga je već odbarala i ako dođe do tog tenutka 'ili-ili' ona će se opredeliti za zapadnu stranu", kazao je na konferenciji za novinare potpredsednik DSS Slobodan Samardžić.

On je naveo da će ako bi došlo do opredeljivanja Srbije, premijer Aleksandar Vučić ponovo patetično govoriti. "Govoriće da je strašno teško, da se nalazimo u jednoj izuzetnoj istorijskoj situaciji u kojoj ako povučemo jedan potez umrećemo od
gladi a ako povučemo drugi potez umrećemo od gladi", kazao je Samardžić.

On je rekao da u vremenu nadolaska hladnog rata koji se sve više zaostrašava jedino politika vojne i političke neutralnosti koju zastupa DSS može dati rezultat, ali i naveo da bi se DSS u toj situaciji opredelio za istočnu stranu jer je to "u interesu" Srbije.

On je kazao da su sve akcije prikupljanja pomoći od EU za poplavljena područja u Srbiji "medijske akcije koje treba da utuve u glavu ljudima da im je EU najveći prijatelj".

Samardžić je naveo da se pominje ogroman novac a da u stvari njega nema i da građani ne mogu da dobiju odgovor da li će pomoć koja se kreće od 250.000 do 600.000 dinara biti prva pomoć ili sve što će građani uopšte dobiti za obnovu kuća.

"Nisu dobili odgovor jer nema novca", kazao je Samardžić i dodao da zato građani imaju otpor da uzmu rešenja koja im izdaju opštine.

2024 © - Vesti online