Ponedeljak 11.08.2014.
20:01
mozzartsport.com

Đorđević: Naša odbrana je znak raspoznavanja

Zadovoljan: Aleksandar Đorđević
 

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević bio je vidno zadovoljan posle pobede nad selekcijom Francuske, istakavši da dobra odbrana postaje znak raspoznavanja nacionalnog tima.

Srbija je slavila rezultatom 79:69 i osvojila trofej na pripremnom turniru u Pou u konkurenciji domaćina Francuske, Grčke i Hrvatske.
"Možemo da budemo zadovoljni ovom turnejom, na kojoj smo bez važnih igrača pobedili jake protivnike. Još važnije je što dobra odbrana postaje znak raspoznavanja naše ekipe, nešto što daje karakter timu. Već više puta sam istakao da svi igrači imaju želju da igraju dobru odbranu i to su pokazivali iz utakmice u utrakmicu. To je nešto što smo izgradili do sada“, rekao je Đorđević.

On je naveo da u narednom periodu predstoji drugačiji rad u kome njegovi izabranici moraju da unaprede mnoge elemente igre.
"Moramo mirne glave, sa nogama na zemlji, dobro da izanaliziramo dosadašnji tok priprema. Posle kratkog predaha po dolasku u Beograd, očekuju nas treninzi do "Trofeja Beograda“, kad ćemo, verujem u lepom ambijentu, odigrati utakmice protiv jakih i atraktivnih protivnika. Želim da istaknem besprekorno ponašanje svih igrača i na terenu i van njega. Do sada su demonstrirali pravi odnos prema reprezentaciji i verujem da će tako biti i u nastavlku priprema“, zaključio je Đorđević.

Najbolji srpski košarkaši u nastavku priprema za svetski šampionat biće domaćini turnira "Trofej Beograda“ 16. i 17. avgusta u Beogradskoj areni, gde će za rivale imati selekcije Argentine, Turske i Portorika. Na Prvenstvu sveta, od 30. avgusta do 14. septembra, Srbija će igrati u A grupi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

2024 © - Vesti online