Nedelja 10.08.2014.
22:49
mozzartsport.com

Srbija očitala lekciju prvaku Evrope!

Sjajan meč: Nemanja Bjelica "razbio" je Žalabela i društvo
 

Osim što je savladala Galske petlove 79:69 i osvojila prvo mesto na turniru, naša reprezenatcija je nagovestila i da bi na Mundobasketu mogla da bude jedno od prijatnijih iznenađenja.

Očito inspirisan pobedom nad Hrvatskom u triler završnici, tim Aleksandra Đorđevića je ponovio sjajnu partiju i sve vreme diktirao ritam, ne dozvolivši da popusti ni u trenucima kad je rival u jednom kratkom periodu, tokom prve četvrtine, preuzeo ulogu glavnokomandujućeg na terenu. Vrlo dobri u šutu s distance, ali pre svega pod košem, gde je blistao Miroslav Raduljica, praćen Vladimirom Micovim i Nikolom Kalinićem, reprezentativci Srbije su lagano gradili prednost i od početnih 6:0, preko 41:36 pred kraj prvog dela, najviše dobacili do 63:53 u završnom minutu trećeg perioda. Tad je moglo da se pretpostavi da bi domaća publika, unapred pripremljenja za slavlja, morati da utihne.

Doduše, Trikolori su odgovorili serijom 6:0 početkom poslednje četvritne, posle čega je Đorđević „zvao“ tajm-aut, prenuo naše igrače, pa su Katić (minijaturom), Bjelica (trojkom) i Simonović (zakucavanjem) odveli Srbiju na bezbednu udaljenost.

Najefikasniji u našem timu bio je Miroslav Raduljica sa 17 poena, a pratili su ga Nemanja Bjelica (13), Vladimir Micov (12), Raško Katić (11), Marko Simonović (8) i Nikola Kalinić (7).

Treće mesto na turniru u Pou osvojila je reprezenatcija Hrvatske, koja je poslednjeg dana savladala Grčku 68:66. Konačan plasman: Srbija, Francuska, Hrvatska, Grčka.

2024 © - Vesti online