Ponedeljak 11.08.2014.
00:33
Srna

Dodik: Izetbegović je poltron!

Milorad Dodik i Bakir Izetbegović
 

Govoreći o Izetbegoviću, koji je na promociji knjige u Visokom o Erdoganu nazivao dosadašnjeg turskog premijera "našim vođom", Dodik je ocenio da je ovo nesumnjivo još jedan dokaz poltronskog odnosa prema Erdoganu.


"Za nas koji to redovno pratimo ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje njegovo poltronsko nastojanje da ovde prizove nekog snažnog muslimanskog vođu iz sveta koji bi nesumnjivo uvek bio na strani muslimana u BiH", naglasio je Dodik.


On je ocenio da je Izetbegovićeva izjava u kontinuitetu onih koje promovišu potrebu da muslimanski svet ima svog lidera i da ima svoju centralu.

"On to vidi, naravno, u Turskoj i u Erdoganu i u tom pogledu apsolutno nama koji živimo ovde takvom izjavom o njegovom vođi poručuje: "Evo morate da sačekate još dok bude izabran, pa ćemo se obračunati sa vama". Tako mi, bar, treba da razumemo ako imalo politički razmišljamo i pronicljivo gledamo", rekao je Dodik.


On je naveo da je ovo deo kontinuiteta Izetbegovićevih divljenja Erdoganu, kao i nedavna izjava o tome da će kad dovoljno muslimani ojačaju - što nesumnjivo želi – Sjedinjene Američke Države i Nemačka morati da rade onako kako oni to kažu.


Dodik je naveo da to nije ništa novo, podsetivši na knjigu Alije Izetbegovića "Islamska deklaracija", koju "tako lako neki stranci koji službuju u BiH odbacuju kao neozbiljnu".

2024 © - Vesti online