Subota 09.08.2014.
12:30
Vesti, mozzartsport.com

Sinsinati: Dobar žreb za Novaka, trnovit put za Jelenu i Anu

 Novak Đoković
 

Najbolji svetski teniser će biti slobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje bolji iz duela između kvalifikanta i Francuza Žila Simona. U trećem, prema projekciji, to bi mogli da budu Španac Tomi Robredo ili Amerikanac Sem Kveri. Potencijalni protivnici Đokoviću u projektovanom četvrtfinalu su Španac David Ferer i Francuz Žo-Vilfred Conga, a iz gornje polovine žreba, u kojoj je i Đoković, najveće izglede da se nađu u polufinalu imaju Stanislas Vavrinka iz Švajcarske i Bugarin Grigor Dimitrov.


Naše teniserke očekuje znatno teži posao na putu do finala u Sinsinatiju. Ana Ivanović će u prvom kolu igrati protiv Rumunke Sorane Kirstee, a potom bi mogla da se sastane sa Amerikankom Kristinom Mekhejl, potom Eženi Bušar iz Kanade, pa Čehinjom Petrom Kvitovom i u polufinalu sa Simonom Halep iz Rumunije ili Ruskinjom Marijom Šarapovom.


Jelena Janković je slobodna u prvom kolu, a u drugom kolu će verovatno igrati protiv Garbine Muguruze iz Španije, posle koje bi mogla da je čeka Beloruskinja Viktorija Azarenka, pa Amerikanka Serena Vilijams. U eventualnom polufinalu protivnica bi mogla da bude Poljakinja Agnješka Radvanska.


U kvalifikacijama za ovaj turnir igraće jedna Srpkinja, Bojana Jovanovski, koja se u prvom kolu sa Izraelkom Julijom Gluško.

2024 © - Vesti online