Subota 09.08.2014.
10:24
V. Tasić - Vesti

Otimanje za tezge u Grčkoj

Svuda stiže: Milica Pavlović

Nedavno je u Paraliji, koju mnogi zovu grčkim Sutomorem, pevao Saša Kovačević. Kako kažu oni koji su ga slušali te večeri, Saša je oduševio publiku hitom "Branim", koji je napisao Mihalis Hadžijanis, jedan od najpopularnijih pevača i kompozitora u Grčkoj. Njemu se dopala srpska verzija pesme, pa je Kovačeviću odao priznanje na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.


Nije tajna da su najveći srpski hitovi ustvari plagijati grčkih pesama. Da li su pesme ukradene ili pošteno plaćene, sasvim je svejedno za njihovu popularnost. Publika ih oduševljeno prihvata, dok naši stručnjaci kažu da je ova muzika lepa, ali treba da ostane samo grčka jer i mi imamo našu!

Odoh ja u Atinu: Ana Kokić
 


Kako se priča po estradi, mnogi pevači su potegli veze i vezice u Grčkoj kako bi odradili neku tezgu u ovoj zemlji, pa se tako na Zakintosu našla i Katarina Živković koja je imala koncert u jednoj od diskoteka u gradiću Laganasu. Mišljenja srpskih turista koji tamo letuju su podeljena. Dok su neki oduševljeni što na odmoru u inostranstvu mogu uživo da slušaju srpske pevače, drugi kažu da bi radije slušali uživo grčke pevače. I dok se naši pevači nadaju da će ih na nekom od nastupa u Grčkoj možda čuti i neko važan iz muzičke industrije u ovoj zemlji i otvoriti im vrata internacionalne karijere, za to su šanse ipak vrlo male, tačnije nikakve.

Gura se i Maja

Osim nastupa u Paraliji, Saša Kovačević će ovog leta pevati u Pefkohoriju. U ovom gradiću na Halkidikuju on ima kuma i brojne prijatelje među Grcima, pa je čest gost u Pefkohoriju što privatno, što zbog posla. Tezgu u Grčkoj ovih dana uporno juri i Maja Nikolić, koja se nada da će uspeti da se dogovori oko nastupa u Paraliji i Pefkohoriju koji vrve od srpskih turista. To joj je ujedno i jedini način da ove godine vidi more i okusi slanu vodu, jer para za letovanje nema.


- Vrlo je teško bilo kome ko nije rođen u Grčkoj da napravi karijeru u ovoj zemlji. Godinama sam živela u Atini gde sam studirala i završila fakultet, odlično znam jezik, pokušavala sam da napravim pevačku karijeru, ali nije išlo - iskrena je Nikolija Jovanović, ćerka Vesne Zmijanac, koja ne bi imala ništa protiv da je neko pozove da odradi neku tezgu na moru u Grčkoj. I Jelena Karleuša svojevremeno je pokušala da napravi karijeru u Grčkoj, uspostavila je kontakte sa najmoćnijim ljudima iz grčke muzičke industrije, bili su oni zainteresovani za nju, ali od tog posla na kraju nije bilo ništa.

Milica ne bira mnogo

I Milica Pavlović će ovih dana do Grčke zbog tezge u Paraliji. Kada je počinjala karijeru prvi veliki nastup van Srbije imala je na grčkom ostrvu Zakintosu, koje je poznato kao mesto za provod mladih, pa ne krije da joj je Grčka nekako posebno prirasla za srce, mada ne odbija ni tezge na Crnogorskom primorju. Svesna krize Milica ne bira mnogo i peva od Sutomora do Herceg Novog. U Paraliji nedavno je pevala i Radmila Manojlović, atmosfera je bila sjajna kao i na svakom njenom nastupu, a pevačica je neumorno zabavljala i društvo u autobusu tokom puta.


Možda se više posreći Ani Kokić, koja se krajem avgusta seli u Atinu sa porodicom zbog obaveza njenog supruga i vaterpolo asa Nikole Rađena u klubu Olimpijakos. Mada, i pre tri godine kada je on igrao u klubu Hios, Ana je često boravila kod supruga u Atini, ali je tamo, kako je sama priznala, bila samo domaćica i majka, dok je popularna pevačica bila i ostala samo u Srbiji.

2024 © - Vesti online