Četvrtak 07.08.2014.
22:09
mozzartsport.com

Lav u Klivlendu za Viginsa i Beneta!

Sa Lebronom u timu: Kevin Lav
 

Apsolutna vest dana u košarkaškom svetu - čelnici Klivlenda i Minesote dogovorili su trejd prelaznog roka! Kako američki mediji pišu, dolazak Kevina Lava u Kavalirse je završena stvar, a u suprotnom smeru krenuće ovogodišnji prvi pik sa NBA drafta Endrju Vigins, njegov prethodnik iz 2013. godine, Entoni Benet i zaštićeni pik sa narednog drafta!

Lav će iskoristiti opciju da izađe iz ugovora sa Vukovima i staviće paraf na petogodišnju saradnju sa Kavalirsima, tešku čak 120.000.000 dolara!

Kako saznaju američki mediji, Lav je izuzetno uzbuđen zbog činjenice da će igrati u timu zajedno sa jednim od najboljih košarkaša današnjice (ako ne i najboljim), Lebronom Džejmsom i da je to glavni i jedini razlog njegovog odlaska iz tima u kojem je bio apsolutno prva zvezda i nosilac igre.

Ipak, trejd neće moći da bude ozvaničen do 23. avgusta, odnosno do prvog dana kada će Vigins i zvanično dobiti mogućnost prelaska u drugi klub.

Vest o dolasku čoveka koji je u prethodnoj sezoni imao najviše dabl-dablova (65) u Klivlend "zapalila" je američku košarkašku javnost, ali i društvene mreže, gde se moglo videti ogroman broj različitih komentara. Jedan od mnogobrojnih bio je i legendarni košarkaš Detroita Ajzea Tomas, koji je kratko prokomentarisao:
"Lebron Džejms je najbolji direktor u NBA ligi", napisao je Tomas na Tviteru, aludirajući na činjenicu da su Klivlend prethodnih godina svi zaobilazili u širokom luku, a povratkom Kralja sada svi žele u tim iz Ohaja.

Podsetimo, Majk Miler je nedavno potpisao ugovor sa Klivlendom, a u narednih nekoliko dana očekuje se da bi trebalo da dođe i čuveni Rej Alen, koga Džejms izuzetno ceni i poštuje. Jasno je da će Dejvid Blat, koji je ovog leta postao šampion Evrope sa Makabije, trener godine u Evroligi i prvi trener Kavalirsa, imati prepune ruke posla sa, objektivno gledano, možda i glavnim kandidatom za šampionski prsten.

2024 © - Vesti online