Četvrtak 07.08.2014.
08:00
lisa

10 modnih pravila koje je ipak dozvoljeno prekršiti

Sve je manje modnih pravila kojih se moramo striktno pridržavati
 

Modna pravila danas više niko ne sledi potpuno slepo, ali nepoštovanje bilo kakvih estetskih ideja i propisa oblačenja dovodi do ružnih pa čak i neprijatnih situacija.

Zahvaljujući modnim revolucijama, sledeća pravila danas možemo prilično bezbedno prekršiti..

1. Nikad ne kombinovati različite dezene u gornjem i donjem delu. Ovo pravilo se odnosi, recimo, na kombinaciju bluze i suknje ili košulje i pantalona i smatra se potpuno napuštenim.. Danas je itekako dozvoljeno kombinovati dezene, s tim što je najlepše ako ostanete u istoj paleti boja (samo promeniti veličinu motiva na dezenu).

2. Nikad ne kombinovati plavo i crno. Ovo je, takođe, potpuno napuštena modna ideja... Idealno je ako kombinujete jarkoplavo i crno.

3. Nemojte uklapati obuću i tašnu tako da budu iste boje. Ovo je tzv. novo modno pravilo koje je za novu modu potpuno staro. Kao što se sve u modi vrti, tako je vraćeno staro pravilo po kojem je, zapravo, itekako dozvoljeno nositi obuću i tašnu iste boje i to se smatra "minimalnim naporom".

5. Oblačite se za posao koji želite, a ne za posao koji imate. I ova modna deviza uspešnih poslovnih žena je danas dovedena u pitanje. Ako nemate posao menadžera, zaista nije potrebno da idete u odelu na posao svaki dan, kaže aktuelna moda.


6. Nemojte nositi duboki dekolte. Vremena su se izmenila, drage dame, pa ćete dekolte danas videti u skupštinama, za šalterima nekih banaka, a naročito u profesijama vezanim za šoubiznis. Na sceni već i da nema dekoltea, tamo nema ni bluza.

7. Nemojte nositi visoke štikle ako ste visoki. Potpuno demode pravilo! Cipele sa visokom potpeticom menjaju potpuno položaj ženskog tela i ono izgleda lepše, tvrde modni stručnjaci.

8. Nemojte nositi mini suknje. Pročitajte tekst kod broja 6. Zaista, vremena se menjaju i ako imate lepe noge, nemojte se stideti da ih pokažete.

10. Nikad ne nosite belo zimi. Zaboravljena ideja... Belo je najlepše zimi, tvrde modne blogerke današnjice.
 

2023 © - Vesti online