Sreda 06.08.2014.
13:47 >> 14:40h
Beta

"Branko" nam neće dati mira ni danas, ni sutra...

Još jedan nimalo letnji dan pred nama
 

Alempić je objasnila da je novi ciklon drugačiji od onoga koji je Srbiju zahvatio u maju i prouzrokovao padavine koje su dovele do poplava.

"To su bile dugotrajne padavine danima, ovo je drugi tip padavina. Biće pljuskova s grmljavinom, što znači da bi lokalno za kratko vreme moglo da bude i veće količine kiše", kazala je Alempić i dodala da je uzrok velika vlaga u vazduhu.

Ona je kazala da su popodne moguće slabije padavine u Bačkoj i severnom Banatu, dok se na jugoistoku Srbije, kao i u Beogradu, očekuju pljuskovi s grmljavinom. "Branko" je prouzrokovao veće i dugotrajnije padavine u Bosni i Hercegovini.

Sutra, u četvrtak, u većini mesta se očekuje oko 20 litara kiše po kvadratnom metru za samo tri sata. U Srbiji će sutra vreme biti oblačno, s kišom i grmljavinom, lokalno uz nepogode sa pojačanim vetrom i gradom, na zapadu sa obilnim padavinama. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 14 do 18, najviša dnevna od 25 do 29 stepeni.

I u Beogradu će biti oblačno vreme, povremeno sa kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 18, najviša dnevna oko 26 stepeni.

U Srbiji se u petak očkuje promenljivo oblačno vreme, sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina. Od subote vreme će se promeniti i biće pretežno sunčano i toplo. Temperatura će biti čak iznad proseka, od 30 do 32 stepena.

2024 © - Vesti online