Sreda 06.08.2014.
10:51
Telegraf

Vatrogasci zbog poplava evakuisali majku i troje dece

Foto: Ilustracija

Vatrogasci iz Kosjerića noćas su u selu Seča Reka, iz kuće koju je plavila reka Sečica, evakuisali Marinu Maksić sa njeno troje dece starosti tri, šest i sedam godina, prenosi Blic.

Takođe u Sečoj Reci, vatrogasci su iz kuće opkoljene vodom na rukama izneli staricu Roksnadu Đorđević (90) i preneli je na bezbedno. Usled obilnih padavina koje je donelo nevreme u ataru Seče Reke poplavljeno je sedam kuća. Širom opštine Kosjerić bujica je odnela na desetine seoskih puteva i otvorila nova klizišta.

Nove nepogode u očekuju se i danas u Kosjeriću jer metereolozi najavljuju novih 60 litara padavina. Snažna grmljivina praćena pljuskom koja se sinoć i noćas stuštila na užički kraj popalila je nekoliko vikendica. Vatrogasci su intervenisali na Šehovom brdu kod Užica, na Borovoj glavi na Zlatiboru, u Požegi, na Lokvi kod Sevojna, na jezeru Zaovine na Tari… Oluja je celo Arilje ostavila bez struje, a kišnica kanalizacija se izlila u više kuća, prenosi Blic.

Poplavljen je i bioskop u najstrožem centru Užica. Voda je prodrla u veliku kino-salu, kancelarije, mokre čvorove.

U Loznici proglašena vanredna odbrana od poplava

Gradski štab za vanredne situacije u Loznici doneo je danas naredbu o vanrednoj odbrani od poplava zbog ječerašnjeg nevremena koje je nanelo veliku materijalnu štetu na domaćinstvima i infrastrukturi u Loznici i Banji Koviljači. Intezivna kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom na široj teritoriji Loznice doveli su do izlivanja reke Štire.

2024 © - Vesti online