Utorak 05.08.2014.
22:42
vesti, b92

Italija pobedila slabu Srbiju, povreda Teodosića!

Povređen: Miloš Teodosić
 

Srbija je igrala slabo u prvom poluvremenu, gubila i sa 13 poena razlike, ali je uspela da se vrati najviše zahvaljujući Micovu i Raduljici... Početak drugog poluvremena nagoveštavao je da bi tim Aleksandra Đorđevića mogao da okrene utakmicu u svoju korist, ali loša napadača igra održala je Italijane u "životu". Ipak, očajan početak poslednje četvrtine i serija Italijana 14-2 koštala je Srbiju poraza. Značajan momenat bila je tehnička greška Raduljice kod rezultata 51:50 za protivnika.

Više od poraza i loše igre brine povreda Miloša Teodosića, koji je na nešto više od tri minuta do kraja povredio skočni zglob i više se nije vraćao u igru. Na prvi pogled nije delovalo ozbiljno, ali više će se znati posle pregleda.

Najbolji u našem timu bio je Vladimir Micov sa 14 poena (4-13 iz igre, 5 sk), Miroslav Raduljica imao je 11 poena (3-5 iz igre) i 4 skoka, Miloš Teodosić upisao je 8 poena (4-11 iz igre) i 7 asistencija, a Vladimir Štimac zabeležio je 8 poena i 4 skoka. Bogdan Bogdanović je svoje prve poene upisao u poslednjem minutu.

Italijane je predvodio Alesandro Đentile sa 20 poena i 4 asistencije, Aradori je postigao 7 poena, 8 skokova i 4 asistencije, a Datome je dao 17 poena. U prva dva meča ’Orlovi’ su savladali Bosnu i Hercegovinu i Kanadu. Srbiji sledi turnir u Pou, gde će igrati sa Grčkom, Hrvatskom i Francuskom.

2024 © - Vesti online