Sreda 06.08.2014.
06:17
M. R.

Samoubistvo branitelja i zvižduci državnom vrhu

Defile ulicama Knina
 

Za razliku od predsednika Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića čije je obraćanje izazvalo buru negodovanja, pominjanje Franje Tuđmana ispraćeno je aplauzom i skandiranjem njegovog imena. I predsednički kandidat HDZ Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu je dočekana aplauzom.


- Pozivam one koji dve godine deru svoje grlo da dođu da zvižde na Markov trg jer se tamo zviždi, a ovde je mesto na kojem se poštuju, poštuju oni koji su pali za Hrvatsku - poručio je Milanović i zahvalio Tuđmanu jer je, kako je rekao, vladao kad je bilo najteže.


Ovogodišnje hrvatsko praznovanje "Oluje" obeležilo je samoubistvo bivšeg gardiste koji je obukao uniformu i razneo se bombom na ulazu u Vodice kod Šibenika. Hrvatski mediji objavili su da se radi o Željku K. iz Virovitice.


Inače, kao i svake godine nakon manifestacije u Kninu, u selu Čavoglave je održan koncert Marka Perkovića Tompsona čiji repertoar je pun ustaških pesama iz Drugog svetskog rata zbog čega su mu nastupi zabranjeni u nekim evropskim zemljama.

2024 © - Vesti online