Ponedeljak 04.08.2014.
12:31
Beta

Komesar NBA ne očekuje promenu odnosa prema reprezentaciji

Pol Džordž
 

Igrači iz NBA se u poslednjih skoro 10 godina odazivaju pozivima da igraju za reprezentaciju, ali se američka košarkaška javnost zapitala da li će se to promeniti pošto je Džordž u prijateljskoj utakmici slomio potkolenicu.

"Ne očekujem veliku promenu kada je u pitanju učešće NBA u međunarodnim takmičenjima. Naravno, nema sumnje da će ovo biti jedna od glavnih tema na sledećim sastancima (upravnih tela lige). Nastavićemo da procenjujemo prednosti i mane učešća na međunarodnim takmičenjima", naveo je Silver u saopštenju.

Džordž je operisan i ne zna se kada će se vratiti igranju. Njegov klub Indijana objavio je u subotu da će nastaviti da podržava reprezentaciju, ali su se čuli i glasovi protiv međunarodnih takmičenja, kao što je onaj vlasnika Dalasa Marka Kjubana. Silver je naveo da ne očekuje veće promene zato što liga želi da podržava razvoj košarke u svetu.

"Košarka nije postala široko popularna u mnogim zemljama dok njihove reprezentacije nisu zabeležile uspehe...Povrede se mogu desiti bilo kada i bilo gde. S druge strane, iskustva koja naši igrači dožive igrajući za reprezentaciju jedinstvena su i posebna u skoro svakom smislu", naveo je Silver.

Džordž je operisan i dobro se oporavlja, a u nedelju se oglasio prvi put posle povrede u petak.

"Hvala svima na podršci i ljubavi! Vratiću se bolji nego ikad. Sve vas volim!!!", napisao je Džordž na Tviteru.

Sportska javnost u svetu ujedinila se u podršci plejmejkeru Indijane. Njega je u bolnici posetio i najbolji bokser današnjice Flojd Mejveder, a i njemu je Džordž zahvalio na Tviteru.

"Cenim što me je šampion Flojd posetio u bolnici. Dao mi je sjajan savet i podigao mi je moral. Hvala još jednom, stariji brate", napisao je Džordž.

2024 © - Vesti online