Ponedeljak 04.08.2014.
12:21 >> 19:54h
Beta

Više od 600 ukrajinskih vojnika predalo se Rusima

Veliki broj pripadnika ukrajinske vosjke prebegava na rusku teritoriju

Golubev je, kako prenosi Interfaks, podsetio da je rano ujutro 4. avgusta u Rusiju prešlo 438 ukrajinskih vojnika, graničara i milicajaca, a da je u toku dana granicu prešlo još oko 200 ljudi. On je rekao da među tih 200 ljudi ima pripadnika ukrajinske vojske ali i pobunjenika.

Ranije vlasti Rostovske oblasti su u blizini granice otvorili privremeni kamp za prijem vojske u kojem može da boravi do 500 ljudi. Ukrajinski vojnici su i ranije, u nekoliko navrata i u manjim grupama, prelazili rusku granicu, navodeći da ne žele da se bore protiv pobunjenika u jugoistočnim delovima zemlje.

Trećeg avgusta 11 pripadnika ukrajinske 72. motorizovane brigade i jedan oficir prešli su u Rusiju a isto je učinilo i 40 vojnika i milicajaca 26. jula. Reč je o pripadnicima ukrajinske pešadijske brigade koja je na početku akcije slamanja pobune poslata na sam jugoistok Ukrajine da pokuša da snage otcepljenih delova zemlje odvoji od granice s Rusijom, ali u tome nije uspela, već je opkoljena i blokirana.

U ovom trenutku se još jedna ukrajinska brigada, podeljena u dva "džepa", nalazi u višednevnom potpunom okruženju pobunjeničkih snaga južno od Luganska.

2024 © - Vesti online