Ponedeljak 04.08.2014.
11:17
24 sata.hr

Koka Kola konačno priznala: Istina je, naše piće vas goji!

I zaposleni u koka koli vode računa koliko je piju
 

Obe industrije razradile su čitavu mašineriju kojom su sistematski razvijale potrebu potrošača za njihovim proizvodima, čak i zavisnost. I nakon što je duvanska industrija izgubila bitku s javnošću i priznala da je pušenje štetno, sad i prehrambena industrija priznaje svoj deo krivice za epidemiju gojaznosti u razvijenim zemljama sveta.

Predsednik Koka Kole za Severnu Ameriku, Sendi Daglas, priznao je da svaki dan sam popije samo jednu Koka-Kolu, a popodne eventualno onu bez šećera.

Paradoksalno je da Daglas, koji za kompaniju radi 26 godina, priznaje da sam sebi brani da popije previše Koka-Kole zbog zdravlja, a istovremeno poziva druge da je kupe. Očito je da je Koka-Kola odlučila izmeniti svoj imidž najprozivanijega krivca za debljinu Amerikanaca jer je pre godinu dana i čelnik kompanije za Evropu, Džejms Kvinsi, priznao da uzrokuje goajzanost. Priznao je nakon što ga je novinar suočio s činjenicom da u samo jednoj limenci ima šest kocki šećera (ili vrećica koje se u kafiću dobijaju uz kafu).

- I mi moramo dati svoj doprinos u rešavanju problema gojaznosti. Decenijama uzimamo više kalorija nego što potrošimo. Zato svojim potrošačima dajemo informacije o kalorijama na ambalaži i stavljamo te informacije u reklame - izjavio je on.

2024 © - Vesti online