Nedelja 03.08.2014.
16:27
Srna

Devenport: Vlada Srbije pokazala doslednost na putu ka EU

Srbiji tek predstoji najteži posao: Majkl Devenport
 

"Doneti dobre zakone je ozbiljan posao, ali je još ozbiljniji, a verovatno i teži, dosledno ih sprovoditi", naveo je Devenport i podsetio da su usvojeni zakoni o radu, stečaju, privatizaciji i set medijskih zakona.

On je naveo da su preduzete i mere na planu fiskalne konsolidacije koje bi trebalo da daju rezultate u bliskoj budućnosti, te dodao da je proces skrininga nastavljen bez ikakvog odlaganja i da se odvija prema planu i u dogovorenim rokovima.

Govoreći o prioritetima koji su pred Vladom Srbije, Devenport je naveo nastavak normalizacije odnosa sa Prištinom, dalju konsolidaciju ekonomije i finansijskog sistema, kao i stvaranje povoljnijih uslova za strana ulaganja kroz donošenje novog Zakona o izgradnji.

"Prioritet ostaje i dalje osnaživanje vladavine prava i fundamentalnih prava, kao i donošenje detaljnog Akcionog plana za sprovođenje preporuka Evropske komisije za Poglavlja 23 i 24", naveo je Devenport u pisanoj izjavi.

U prvih stotinu dana rada, ističe Devenport, Vlada Srbije se suočila sa ogromnim problemima izazvanim neviđenim poplavama i njen odgovor na njih je vrijedan hvale.

"Na planu obnove i saniranja posledica poplava predstoji veliki posao, koji će trajati godinama i građani Srbije mogu biti sigurni da će u tome imati pomoć EU. Rezultati donatorske konferencije tokom koje je za Srbiju obezbeđeno skoro milijardu evra u donacijama i povoljnim kreditima govore o solidarnosti i spremnosti sveta da pomogne građanima Srbije", naveo je Devenport.

2024 © - Vesti online