Nedelja 03.08.2014.
15:09
Srna

U napadu na Lugansk poginula tri civila

Situacija u Lugansku je izuzetno teška, u gradu nema ni vode ni struje na 30 stepeni Celzijusovih, mrtvih i ranjenih sve više
 

Gradski krizni štab procenio je da je situacija u regionu veoma teška, a u gradu Lugansku nema ni vode ni struje na 30 stepeni Celzijusovih.

Informacije o situaciji u Lugansku i dalje su nepotpune, jer su komunikacije periodično u prekidu i postoje veliki problemi u snabdevanju električnom energijom.

Žestoki sukobi vode se u regionima Donjeck i Lugansk, navodi agencija Itar-tas. Na periferiji grada Donjecka ukrajinska vojska pokušava da preuzme kontrolu nad tim uporištem proruskih pobunjenika.

U opasnosti da budu opkoljeni, prorusi su ponovo pozvali Rusiju da im pošalje trupe u pomoć i zaplenili vozila i hranu stanovnika i preduzeća.

Predstavnik ukrajinske vojske, Aleksej Dmitraškovski, rekao je za agenciju AP da se vladini vojnici bore da održe položaje na prilazima Donjecku, ali su naišle na otpor.

U delu grada najbližem mestu borbe, artiljerijska granata pogodila je prošle noći školu i izazvala požar, ali niko nije ranjen. Pucnjava i eksplozija čuju se samo u zapadnom delu tog milionskog grada.

Lugansk kao Lenjingrad: Glad, žeđ i mrtvi!

Ukrajinska vojska u napadima na proruske aktiviste koristi oklopna vozila, tešku artiljeriju i avijaciju.

Mnoge zgrade su uništene, a desetine hiljada ljudi pobeglo je iz istočne Ukrajine.

2024 © - Vesti online