Petak 01.08.2014.
18:31
Beta

Terzić zadovoljan pobedom protiv Nemačke

Odličan početak; Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
 

Odbojkašice Srbije pobedile su jutros u južnokorejskom Hvasongu selekciju Nemačke sa 3:0 u setovima (26:24, 25:20, 25:15), u utakmici prvog kola Grupe B na Gran priju.

"Moramo da budemo zadovoljni kada pobedimo Nemačku sa 3:0 na nekom
zavničnom takmičenju. Ima mnogo toga na čemu moramo da radimo i šta da popravimo. Normalno je što smo pravili određeni broj grešaka, pošto je ovo prva zvanična utakmica u sezoni, pa za prvu utakmicu možemo da budemo zadovoljni igrom i rezultatom", rekao je Terzić.

Odbojkašice Srbije sutra od 9.40 po srednjeevropskom vremenu igraju protiv Tajlanda, a u nedelju u trećem kolu protiv Južne Koreje (7.10).

"Cilj je da u narednim danima dižemo nivo igre za završnicu Gran prija. Utakmice protiv Tajlanda i Južne Koreje će biti drugačije, ne znamo koliko su oni spremni. Tajland nas je u kvalifikacijama za OI pobedio sa 3:0 i protiv njih mora da se igra punom snagom ako želite pobedu. Protiv Koreje imamo dobar bilans, izgubili smo jednu utakmicu, leže nam po stilu igre", rekao je selektor.

"Te dve utakmice neće biti 'lak zalogaj'. Nadam se da ćemo igrati bolje nego protiv Nemačke, a naša prednost je to što imamo 14 igrača koji pođednako konkurišu za prvu šestorku. Nadam se da ćemo uz određene izmene zadržati svežinu u prvoj postavi i da ćemo odigrati dve kvalitetne utakmice", dodao je Terzić.

Odbojkašica Sanja Malagurski, koja je sa 20 poena bila najefikasnija protiv Nemačke, rekla je da nije očekivala ubedljivu pobedu.

"Očekivali smo zanimljivu utakmicu pošto smo pre početka turnira igrali prijateljske mečeve, ali nismo očekivale ovako lak rezultat. Utakmica nije bila laka, ušle smo spremno i koncentrisano i uvek je dobro na ovakav način otvoriti turnir", rekla je ona.

"Poznajemo ekipu Tajlanda, igraju brzo, fenomenalnu odbranu i disciplinovane su. Biće drugačije od utakmice sa Nemačkom. Nadam se da nećemo promeniti pristup i da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Idemo na svaku pobedu", dodala je Malagurski.

Kapiten Srbije Maja Ognjenović rekla je da je srećna što je njena ekipa pobedom započela takmičenje na Gran priju.

"Nismo očekivale ovako dobar start, igrale smo dobro u svim segmentima. Bilo je trenutaka kada smo gubile po više poena u nizu i kada su stizale našu prednost, ali nismo poklekle pred otporom protivnika. Dobro smo servirale što im je onemogućilo da igraju brzo, korektno smo obavile ono što je od nas traženo", rekla je ona.

"Sutra igramo protiv Tajlanda, dugo nismo igrale protiv ekipa iz Azije koje igraju brzo, mnogo kombinuju. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za taj duel", dodala je kapiten Srbije.

Odbojkašica Srbije Jelena Nikolić zadovoljna je rezultatom.

"Za početak takmičenja pobeda od 3:0 je dobra stvar za naše samopouzdanje i nastavak turnira, naročito protiv Nemica koje su nam uvek bile nezgodan protivnik. Prva dva seta su bila teška, a kada smo to uspele da 'prelomimo' lako smo dobile treći set. Verujem da smo dobro 'otvorile' turnir", rekla je Nikolić.

2024 © - Vesti online