Petak 01.08.2014.
05:39
D. N. Petrović - Vesti

Odbrana imovine glavama i životima

Drugima vraćaju, nama otimaju: Muamer Zukorlić
 

Oko toga nema kompromisa i nema trgovine. Ja kao muftija i vi kao muslimani dužni smo da svojim glavama i životima branimo vakuf. Budite spremni kada vas pozovemo da dođete da branite Staru novopazarsku banju, Musalu, zgradu Islamskog fakulteta i drugu vakufsku imovinu, jer je vakuf sa svakog muslimana "vera, sloboda i čast".


Ovo je poručio muftija Zukorlić, posle tvrdnji nekoliko novopazarskih biznismena da su po zakonu kupili pomenute objekte, da ih je Zukorlić silom uzurpirao i da će, ako država ne preduzme šta je po zakonu dužna da učini, na silu odgovoriti silom.


- Nisu u pitanju vakufski objekti već muftijini kafići, državna imovina koju smo mi na licitaciji pošteno kupili i platili, a on nam, krijući se iza vere, oteo. Bili smo kod direktora policije Milorada Veljovića i sada čekamo da država izvrši svoje davno pravosnažne presude, u protivnom i mi ćemo biti prisiljeni da se organizujemo i branimo našu imovinu - ističe Ćerim Šemsović, vlasnik ugostiteljskog preduzeća Lipa koje se sa muftijom spori oko Novopazarske banje i kompleksa Musala.


Država se svojim zakonima obavezala da crkvama i verskim zajednicama vrati njihovu imovinu, SPC je mnogo toga vraćeno, nama još otimaju - poručuje Zukorlić.

2024 © - Vesti online