Četvrtak 31.07.2014.
18:40
mozzartsport.com

Partizan doveo prvo pojačanje: Milutinović u Humskoj

 Ostvarila mu se želja: Trener Partizana Duško Vujošević
 

Baš kao što je i najavljeno, bivši košarkaš Crvene zvezde i jedan od najtalentovanijih izdanaka čuvene škole FMP-a obukao je crno-beli dres i potpisao ugovor na dve sezone, piše "Sportski žurnal".

Milutinović je kao 18-godišnjak prešao u prvi tim i tu proveo tri godine. Sporazumom koji su potpisali čelnici FMP-a i Zvezde perspektivni krilni košarkaš je postao veoma važan šraf u timu Svetislava Pešića, ali je odlaskom prekaljenog stratega Milutinović potpuno izgubio svoje mesto.

Iako je krajem sezone 2011/2012 potpisao produžetak saradnje sa crveno-belima, njegova karijera je krenula nizbrdo. Dolaskom Milivoja Lazića na klupu Zvezde Milutinović je izgubio svoje mesto u timu, a gotovo šest meseci mečeve je posmatrao pored klupe, ne odigravši ni minut u dresu kluba sa Malog Kalemegdana.

Pošto je dobio raskid saradnje, Milutinović je bio na probama u Bilbau i Milanu, bio je član Milvoki Baksa tokom letnje lige. Igrao je za španskog drugoligaša Ljeidu, a sezonu je završio u Apolonu iz Patre, gde je prosečno beležio 7,3 poena u proseku.

S obzirom na to da je trener crno-belih Duško Vujošević još i ranije pokazivao želju da dovede momka iz Batočine, može se reći da se trofejnom strategu ispunila želja.

2024 © - Vesti online