Četvrtak 31.07.2014.
18:42
Beta

Premijer obećao: Od septembra besplatni udžbenici na albanskom

Premijer obećao: Od 1. septembra besplatni udžbenici i na albanskom jeziku
 

"Bilo je problema sa udžbenicima i ranije, ima problema i sa naše strane, kasnili smo i sa knjigama na hrvatskom, bugarskom, pa tako i na albanskom i mi ćemo dati sve od sebe da pre 1. septembra to ispravimo", kazao je Vučić, odgovarajući na pitanje poslanika SDA Sandžak-PDD Šaipa Kamberija.

On je izrazio očekivanje da i Kamberi i svi ostali u Bujanovcu, Preševu i Medveđi ispunjavaju svoje obaveze prema državi, da plaćaju struju redovno.

"Pošto će sad jedan po jedan da padaju tajkuni i vlasnici restorana koji kradu struju, nije u redu da vi ne plaćate struju godinama. Učenici će primiti udžbenike na albanskom, to je obaveza države, mi to moramo da ispunimo, ali i vas molim da poštujete drzavu u kojoj živite i izmirujete svoje obaveze", dodao je premijer.

Poslanik Kamberi na to je odgovorio da će sačekati 2. septembar i dodao da nigde nije video da je ostvarivanje prava manjina uslovljeno plaćanjem struje.

Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić kazao je da je u pripremi novi Zakon o udžbenicima i da će on pred poslanike stići u oktobru ili novembru.

2019 © - Vesti online