Sreda 30.07.2014.
14:55
mozzartsport.com

Prosinečki: Kristijano je fantastičan igrač, ali znam boljeg Ronalda!

Ronaldo nije bolji od Mesija: Robert Prosinečki
 

Nekadašnji trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da Kristijano Ronaldo nije bolji igrač od Lionela Mesija, iako je Portugalac prošle godine osvojio Zlatnu loptu.
"Ne slažem se da je Ronaldo bolji od Mesija. Da je Mesi osvojio Svetsko prvenstvo, pitanje je ko bi dobio nagradu za najboljeg igrača. Oni nisu za poređenje, pošto su različiti tipovi fudbalera i igraju na drugačijim pozicijama. Kristijano je fantaštičan igrač, ali ja znam boljeg Ronalda, onog koji je igrao za Brazil", rekao je Prosinečki komentarišući za sajt "Gol" priznanje za igrača godine, koje je juče dodeljeno Portugalcu.

Prosinečki je kao igrač sa Crvenom zvezdom napravio najveći uspeh u istoriji kada je 1991. godine osvojio Kup šampiona, a sa crveno-belima ima i tri titule prvaka Jugoslavije i jedan nacionalni kup.

Prvi prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri dobio je 2010. godine u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio jedan Kup Srbije. Posle beogradskog tima preuzeo je Kajzeri, ali od prošle sezone nema klub.

2024 © - Vesti online