Utorak 29.07.2014.
14:59
24sata.hr

Dodik: Trebalo je napraviti Veliku Srbiju a ne trule kompromise

Srbi od 1914. do danas nisu puno napredovali, jer previše veruju strancima a sa njima treba biti oprezan, tvrdi Dodik
 

Milorad Dodik je zaključio da Srbi od 1914. do danas nisu puno napredovali, jer previše veruju strancima a sa njima treba, tvrdi, biti oprezan. Dodao je, pišu mediji u Srbiji, kako je u Prvom svetskom ratu palo mnogo srpskih žrtava, ali da stranci za to "previše ne mare".

- Srbi nisu hteli da idu iz BiH, ali su nas proterali i dali nam Srpsku s ciljem da tu teritoriju naknadno potpuno degradiraju, ali neće im to proći. Srbi nikada i ni po koju cenu neće dati Srpsku, poručio je Dodik.

- Baš njih briga za naše žrtve, oni gledaju isključivo svoje interese. Zato mislim da moramo voditi više računa u odnosu sa njima i biti oprezniji, dodao je Dodik i ocenio da je Banjaluka danas više Srbija, nego što će Priština ikad biti deo nekakve Albanije te da ne misli metaforično kad kaže da je RS uvek bila Srbija.

- Srbi nisu hteli ići iz BiH, ali su nas proterali i dali nam Srpsku s ciljem da tu teritoriju naknadno potpuno degradiraju, ali neće im to proći. Srbi nikada i ni po koju cenu neće dati Srpsku, poručio je Dodik i pojasnio da međunarodni faktori na sve načine pokušavaju da uruše srpski identitet i pravo na državu.

- To rade preko Kosova, BiH, Hrvatske i Crne Gore... Svi oni imali su pravo da se otcepe od Srbije, ali kada su to hteli Srbi, usledilo im je NATO bombardovanje, zaključio je predsednik RS-a.

2024 © - Vesti online