Utorak 29.07.2014.
11:09
Beta

"Izrael je besni pas, Palestince treba naoružati"

Podrška Palestincima u borbi sa Izraelom: Ajatolah Ali Hamnei 

"Razbesneli pas, divlji vuk, napada nevine ljude, decu koja su nedužno izgubila život. Ono što čine lideri cionoističkog režima jeste genocid i istorijska katastrofa", rekao je Hamenei u direktnom televizijskom obraćanju.

On je rekao da "ceo svet, posebno muslimanski", treba da koliko može naoruža Palestince.

Iran ne priznaje Izrael i pruža nedvosmislenu podršku palestinskim islamskim pokretima Hamas i Islamski džihad.

Iranski zvaničnici ranije su saopštili da su Palestince snabdeli tehnologijom za proizvodnju raketa koje se koriste za napad na izraelske gradove.

Predsednik SAD Barak Obama je u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom ranije rekao da svako dugoročno rešenje izraelsko-palestinskog konflikta treba da podrazumeva razoružavanje terorističkih grupa i demilitarizovanje Gaze.

Reagujući na tu Obaminu izjavu, Hamenei je kazao da SAD i evropske države žele razoružanje pojasa Gaze, kako bi mogli da napadnu Palestinu i Gazu, a da one pri tome one ne mogu da se brane.

On je pozdravio otpor koji pružaju Palestinci suočeni sa izraelskom ofanzivom.

"Narod opkoljen na maloj teritoriji, sa zatvorenim granicama, koji nema vodu ni struju, suočava se s naoružanim neprijateljem kao što je to cionistički režim... Taj narod pruža otpor bez popuštanja. To je lekcija za sve nas", rekao je Hamenei.

2024 © - Vesti online