Nedelja 27.07.2014.
11:34
Beta

DSS: Katastrofalan dvogodišnji učinak vlasti

Vlast se odrekkla Srba na Kosovu i Metohiji: DSS
 

DS S u saopštenju podseća da je pre tačno dve godine, 27. jula 2012. godine, izabrana vlada Srpske napredne stranke, u "sadejstvu" s koalicijom okupljenom oko SPS-a, koja je rekonstruisana u dva navrata - 2013. i posle izbora 2014. Godine.

"Protekle dve godine s nesmanjenim entuzijazmom je nastavljena po Srbiju pogubna evrofanatična politika kakvu je vodila Demokratska stranka", smatra DSS.

Ukazuje se i da suprotno izbornim obećanjima, kao i odlukama Ustavnog suda, sporazumi Beograda i Prištine nisu poništeni, a ugašene susrpske institucije na Kosovu i Metohiji i priznate institucije samoproglašene "Republike Kosova".

"Time je faktički od strane srpske vlasti priznata ova NATO-mafijaška tvorevina, a Srbi na Kosovu i Metohiji kojih se aktuelna vlast odrekla i izbacila iz Srbije, prepušteni su na milost i nemilost onima kojima je cilj da uz podršku Evropske unije Kosovo i Metohiju etnički očiste", ocenjuje ta stranka.

DS S je ukazao da se u protekle dve godine ekonomska situacija pogoršala, a kako se ocenjuje, nema boljitka ni u zdravsktvu, kulturi ili obrazovanju, a da je loše stanje i u medijima.

"Stanje u medijima dovoljno karakteriše činjenica da je jednostavno otvoreno pismo DS S upućeno Vladi Srbije prvog dana po emitovanju potpuno bojkotovano od strane novinskih agencija, štampanih i elektronskih medija", navedeno je u saopštenju.

2024 © - Vesti online