Subota 26.07.2014.
00:02
Beta

RSS uručio pomoć klubovima oštećenim u poplavama

 

Klubovi BASK, Prva iskra, ORK Barič i ženski klub Radnički iz Obrenovca su dobili po dve garniture dresova i po 10 lopti.

Upravni odbor RSS je odlučio ranije da se prihod od utakmice reprezentacije u Nišu, 7. juna protiv Češke u muškoj i 15. juna protiv Slovenije u ženskoj konkurenciji bude usmeren za pomoć klubovima koji su pretrpeli štetu u poplava.

"Nekada i ovako teški događaji mogu biti povod za dobra i humana dela. Rukometni savez Srbije opredelio se da pomoć pruža u dva pravca: prvi da pratimo put Vlade Republike Srbije, kroz razna učešća smo im se priključili, a drugi pravac jeste da direktno pomognemo klubovima. Zbog specifičnosti situacije nama je cilj da pomognemo prvenstveno rukometnim klubovima sa dugogodišnjim iskustvom u malim sredinama koji su pretrpeli veliku štetu od poplava. Lopta i dres znače puno
na početku", rekao je predsednik RSS Velimir Marjanović.

On je pozvao i druge klubove da se obrate RSS za pomoć u rekvizitima za početak nove sezone.

RSS je ranije uplatio novac na račun Vlade Srbije za pomoć ugroženima i tako se odazvao na opšti poziv za pomoć. Svetska rukometna federacija (IHF) uplatila pomoć od 15.000 švajcarskih franaka, dok je Evropska rukometna federacija (EHF)
pomogla sa 6.000 evra u opremi. Rukometni savez Austrije je donirao 1.000 evra, a Češka federacija 2.000 evra.

Novčano su pomogli i članovi RSS, klubovi, okružni i opštinski savezi, strukovne zajednice, koji su sakupili 330.000 dinara u novcu i oko 200.000 dinara u robi. Zaposleni u RSS, nosioci nacionalnih priznanja, stipendisti Ministarstva omladine i sporta su sakupili oko 350.000 dinara, a reprezentativac Slaviša Đukanović je isporučio šleper robe sa oko 12 tona pomoći.

Rukometni klubovi iz Obrenovca, Bariča i Beograda, kojima je uručena pomoć u vidu dresova i rukometnih lopti, znatno su oštećeni tokom poplava. Nekima su uništeni tereni i hale, kao i oprema i rekviziti.

RSS je još jednom zahvalio svim rukometašima, rukometnim i medicinskim radnicima, trenerima, klubovima i službenim licima koji su tokom trajanja vanredne situacije pomagali ugroženom stanovništvu.

2019 © - Vesti online