Četvrtak 24.07.2014.
22:52 >> 22:54h
mozzartsport.com

Sumrak srpskih klubova: Jagodina stala u finišu!

Poklekli u finišu: Fudbaleri Jagodine
 

Evropski san Jagodine je nažalost završen. Izabranici Mladena Dodića poraženi su minimalnim rezultatom na Gradskom stadionu u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope od rumunskog Kluža, koji će u narednoj rundi igrati sa Dinamom iz Minska - 0:1 (0:0). Ćurani su se borili svih 90 minuta, dosta pretrčali, stvorili priličan broj izrazitih šansi, ali je izostala realizacija, koja je bila veliki protivnik njenog rivala u prvom meču.

Trenutak odluke dogodio se deset minuta pre kraja meča, kada se po prvi put spetljala odbrana Jagodine, a Đuričić prvi put loše reagovao. Iskusni golman nije uspeo da ukroti ne tako opasan centaršut sa leve strane, lopta je odskočila na ivicu peterca, a tamo je na pravom mestu bio rezervista Guima, koji je iz drugog pokušaja uspeo da zatrese mrežu Ćurana i donese veliku radost svojim saigračima.

Jagodina ima za čim da žali, posebno za nekoliko dobrih prilika iz prvih 45. minuta. Dva puta u izglednoj prilici se našao Jakimovski, a jednom Šušnjar, takođe nakon asistencije makedonskog internacionalca. Ipak, u drugom delu meča ritam je značajno opao, Jagodinci više nisu imali snage da trče u istom ritmu, dok se Kluž orjentisao na kontranapade. Upravo jedan takav presudio je ekipi Mladena Dodića, koja ni ove sezone nije zabeležila trijumf na evrosceni. Zapravo Jagodinci su na dosadašnih šest mečeva u Evropi samo na jednom pogađali mrežu rivala, što je svakako segment igre koji je neophodno popraviti da bi se napravio iskorak na međunarodnoj sceni.

2024 © - Vesti online