Četvrtak 24.07.2014.
22:30
mozzartsport.com

Izostalo čudo u Novom Sadu: Vojvodinu gol delio od produžetka!

Na korak od senzacije: Enver Alivodić
 

Navijači Vojvodine nagradili su mladi tim za dopadljivu, efikasnu i igri na pragu senzacije, ali su ovacije jedino što su izabranici Zorana Marića dobili u noći kad su mogli da kreiraju jedan od najvećih povratka u istoriji ovdašnjeg fudbala. Na kraju "samo“ 3:0 u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Trenčina.

Vojvodina je igrala nadhanuto, poletno, bez pardona... Onako kako nije, a trebalo je, pre sedam dana. I to joj se isplatilo pošto je postizala golove na vreme, imala čak 25 minuta (računajući i nadoknadu) da izbori produžetke. Ovako, u narednu rundu idu Slovaci koji nisu pokazali ništa vredno pomena. Vojvodina je zaustavljena na korak do podviga, iako je malo ko očekivao da renoviran, značajno podmlađen i tim koji se maltene raspao pre sedam dana uopšte uzvrati udarac. No, to se desilo, pošto je najpre Marko Ivanić pogodio cilj i probudio adrenalih kod saigrača koji su se razleteli terenom u pokušaji da speru ljagu iz prvog susreta.

Uspeli su u toj misiji, igrali motivisano, nadahnuto, požrtvovano, pretili u talasima i početkom drugog dela stigli do 2:0, pošto je najbolji igrač Novosađana Enver Alivodić postigao efektan gol sa ivice kaznenog prostora. Kad je Jovan Stojanović u 68. minutu realizovao sjajnu kontru činilo se da je podvig na dohvat ruke, ali... Nije dao odlični golman Trenčina Miloš Volešak, razbranio se u finišu, zaustavio pomalo i stihijske pokušaje domaćina i zakazao obračun sa engleskim Halom u narednoj rundi.

Vojvodina - Trenčin 3:0 (1:0)
Strelci: Ivanić u 17, Alivodić u 52. i Stojanović u 68. minutu. Stadion Karađorđe.
Gledalaca: 4000. Sudija: Mads-Kristofer Kristoferson (Danska). Žuti karton: Kubik (Trenčin).

VOJVODINA: Jovanić, Puškarić, Pankov, Pekarić, Nastić, Poletanović, Radoja,  Alivodić, Ivanić, Makarić (od 66. Grgić), Stojanović.

TRENČIN: Volešak, Čiglej, Ramon, Kleščik, Holubek, Lobotka, Rundić, Mišak (od 46. Madu), Kubik (od 55. Mondek), Simon, Da Silva (od 80. Hajradinović).

2024 © - Vesti online